Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top

Louise de Graaf


Peter Brandt is een bekende veteraan in de handelswereld. Hij maakte naamsbekendheid in de crypto-sector door de crash van 2018 te voorspellen.

Nu waarschuwt de analist dat bitcoin (BTC) met de recente all-time high van $73.800 mogelijk zijn piek al heeft bereikt en dat de bullmarkt al voorbij is.


$1 miljoen bitcoin koers nog altijd mogelijk, zegt crypto-marktexpert

  • icon-bitcoin

    Bitcoin nieuws

Heeft bitcoin al zijn piek voor deze cyclus bereikt?

Dit is een drastische verandering ten opzichte van Brandt’s eerdere zeer optimistische voorspellingen voor bitcoin.

In februari zei de bekende analist nog dat de bullrun tot september 2025 kan aanhouden en dat bitcoin prijzen zo hoog als $200.000 kan bereiken.

Daar is de veteraan echter niet meer overtuigd van. Met tegenzin vertelt hij dat bitcoin wellicht al zijn piek heeft bereikt en dat de bullmarkt mogelijk al voorbij is.

Het effect van “exponentieel verval” op de bitcoin koers

Brandt baseert zijn nieuwe voorspelling op het statistische concept van “exponentieel verval”. Hij doelt hiermee op het concept dat de groei van bitcoin tijdens elke bullmarkt aanzienlijk minder sterk wordt.

“Maar op dit moment moeten we de realiteit van het exponentieel verval onder ogen zien. Het heeft plaatsgevonden. Het is een feit. Misschien wil je het niet geloven, maar ik acht de kans 25% dat bitcoin al zijn piek voor deze cyclus heeft bereikt,” aldus Brandt.

Tijdens elke cyclus zal de stijging van bitcoin ongeveer 80% in kracht afnemen ten opzichte van de vorige cyclus, zegt de analist. Er vindt dus nog wel een groei plaats elke cyclus, maar deze wordt steeds minder sterk.

Bitcoin exponentieel verval - Peter Brandt
Bitcoin exponentieel verval – Peter Brandt

Een afname van 80% zou betekenen dat bitcoin deze cyclus nog slechts 4,5 keer stijgt in plaats van 22 keer. Een stijging van 4,5 vanaf het dieptepunt van de huidige cyclus, brengt bitcoin inderdaad ongeveer naar zijn huidige record.

“Als we een dieptepunt voor de huidige cyclus nemen van $15.473, dan resulteert dat in een voorspeld hoogtepunt voor deze cyclus van $72.723 — en raad eens — die prijs is al bereikt.”


🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze

Gaat de BTC koers terug naar $30.000?

Brandt waarschuwt dat bitcoin daarom een flink stuk kan dalen. Hij zegt dat bitcoin terug kan vallen het midden van de $30.000.

De BTC koers kan zelfs de dieptepunten van 2021 opnieuw testen. Toen dipte bitcoin iets onder de $30.000.

Brandt geeft toe dat hij hoopt dat dit niet waar is, aangezien bitcoin zijn grootste investering is.

“Geloof ik de zojuist gepresenteerde analyse? Liever niet, maar de gegevens spreken voor zichzelf.”

Desalniettemin is het verleden geen garantie voor toekomstig koersverloop. Meestal begint de echte bull-run van bitcoin pas een half jaar na de halving.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment