Bitcoin breekt record na record boven de $72.000

Louise de Graaf


De bitcoin (BTC) koer zette vandaag bijna elk uur een nieuwe all-time high heen en staat op het moment van schrijven op een krankzinnige $72.222. De koers lijkt ook nu nog alleen maar omhoog te kijken. Tegelijkertijd beleven veel altcoins ook een uitstekende dag. Dit zijn de dagen waar veel crypto beleggers jaren op gewacht hebben.

Blik op de crypto markt

De totale marktkapitalisatie, de waarde van alle cryptocurrencies bij elkaar, is met een mooie 4% gestegen naar $2,84 biljoen in de afgelopen 24 uur.

Bitcoin is momenteel te koop voor een prijs van €65.956 op de Nederlandse crypto exchange Bitvavo. Over de afgelopen 24 uur is dat een stijging van 4,13%. Op de in Dubai gesitueerde exchange Bybit powered by SATOS komt de prijs daarmee uit op $72.222.

De hardste stijgers, waaronder LTC

Theta Network (THETA), NEAR Protocol (NEAR) en Litecoin (LTC) zijn vandaag de hardst gestegen cryptocurrencies uit de top. Alledrie staan ze met dubbele cijfers in het groen, wat benadrukt dat vandaag weer een goede dag is voor de cryptomarkt.

  • THETA is met maar liefst 23,7% gestegen tot $3,66
  • NEAR is met 17,2% gestegen tot $6,91
  • LTC is met 15,7% gestegen tot $101,55

Alle drie de munten beleven daarnaast sowieso een goede maand, maar THETA steekt er met kop en schouders bovenuit. De coin staat met maar liefst 254% in het groen de afgelopen 30 dagen.

De hardste dalers, waaronder BNB

Tron (TRX), BNB (BNB) en Polygon (MATIC) zijn de hardste dalers van de afgelopen 24 uur in de top 50. Deze 3 altcoins zijn respectievelijk met 2,1%, 1,3% en 0,9% gedaald. De dalingen zijn vandaag dus op zijn zachtst gezegd bescheiden. Sterker nog, er staan in de top 50 maar negen altcoins in het rood vandaag. Alle pijlen wijzen naar boven.

20 euro gratis crypto naar keuze

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto zoals bitcoin of ethereum te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo 20 euro gratis aan nieuwe gebruikers.

Pak €20,- gratis!

Het belangrijkste crypto nieuws van de afgelopen dag

Het belangrijkste nieuws vandaag heeft uiteraard te maken met wederom een nieuwe all-time high van bitcoin. Vanochtend werd de $71.500 als eerste gebroken, maar gedurende de dag zijn we eigenlijk alleen nog maar verder gestegen. Record na record valt en het zou goed kunnen dat we over minder dan een half uur opnieuw te maken hebben met een splinternieuw prijsrecord.

Het is een bijzondere dag om crypto investeerder te zijn vandaag, zoveel is zeker.


Post Views: 66Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment