bitcoin blijft stijgen, opnieuw goede dag voor de markt

Louise de Graaf


De crypto markt is opnieuw in totale waarde toegenomen. Dit is onder andere te danken aan het succes van bitcoin (BTC), maar ook aan ethereum (ETH), die op het moment nog harder aan het stijgen is. Verschillende altcoins staan dik in het groen, terwijl er relatief weinig verlies hebben geleden. 


🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €10,- gratis crypto

Blik op de crypto markt

De bitcoin prijs is momenteel $52.250 op de in Dubai gesitueerde exchange Bybit. Op de Nederlandse exchange Bitvavo komt de prijs daarmee uit op €48.400. Dat is een stijging van 0,8% sinds 24 uur geleden. Met een marktkapitalisatie van $1,025 biljoen beslaat de grootste cryptocurrency 49,2% van de markt.

Ethereum doet het vandaag nog beter, met een stijging van 3,8% in 24 uur. Momenteel gaat één ethereum token over de toonbank voor $2.900. De marktkapitalisatie van de munt staat op $350 miljard. 

De totale marktkapitalisatie, de waarde van alle cryptocurrencies bij elkaar, is met 1,6% toegenomen. Door de toename bedraagt deze nu $2,081 biljoen. Het totale handelsvolume is eveneens toegenomen, met 5% naar $73,8 miljard. 

De hardste stijgers, waaronder opnieuw the graph

De drie hardst gestegen munten uit de top 50 zijn:

  • The graph (GRT), met een stijging van 18,7% in de afgelopen 24 uur;
  • Hedera (HBAR), met een stijging van 14,9% in de afgelopen 24 uur;
  • Kaspa (KAS), met een stijging van 12,4% in de afgelopen 24 uur.

Deze drie hebben een zeer succesvolle week gehad, met stijgingen in de tientallen procenten. The graph bijvoorbeeld, is in de afgelopen week met maar liefst 56% in waarde toegenomen. Hedera heeft het eveneens zeer goed gedaan, met een stijging van 33,5% in de afgelopen zeven dagen. Over de afgelopen maanden steelt kaspa de show. Deze altcoin steeg met 76% gedurende de laatste 30 dagen.

De hardste dalers, waaronder injective

Ook vandaag zijn er weer weinig gedaalde cryptocurrencies in de top 50. Injective (INJ) bijvoorbeeld is met 4,5% gedaald. Dit lijkt echter een correctie te zijn van de stijging die deze de afgelopen week heeft meegemaakt. 

Ook sei (SEI) is gedaald, maar deze is de afgelopen week met 38,5% in waarde toegenomen. Een van de weinige altcoins die het daadwerkelijk slecht lijkt te doen is monero (XMR). Deze privacy coin kreeg de afgelopen periode behoorlijk wat kritiek, gezien deze criminele activiteiten lijkt te waarborgen. De munt is dan ook van meerdere exchanges

Bitvavo geeft 10 euro gratis crypto

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo 10 euro gratis aan nieuwe gebruikers die minimaal 10 euro op het platform storten. Dat is gelijk aan ongeveer 1,79 FIL of 0,58 TIA!

Pak €10,- gratis!


Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen hier €10,- gratis crypto

Het belangrijkste crypto nieuws van vandaag

Een van de belangrijkste nieuwsartikelen die vandaag op Crypto Insiders verscheen betreft het evenaren van de Nederlandse economie door bitcoin. De marktkapitalisatie van bitcoin is namelijk $1,025 biljoen, en Nederland’s BBP is $1,1 biljoen. Het kan zijn dat deze dus binnen niet al te lange tijd overtroffen wordt. 


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment