Bitcoin beschermt tegen Amerikaanse schuldencrisis, volgens experts

Louise de Graaf


Moet je nu Bitcoin (BTC) kopen? Als het aan twee crypto influencers op X ligt wel. Balaji Srinivasan en Robert Kiyosaki zien de digitale munt, evenals goud en zilver, als de beste manier om tegen de mogelijke gevolgen van de stijgende nationale schulden in de Verenigde Staten (VS) te beschermen.


Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in maart €20,- gratis crypto

‘Koop BTC, goud en zilver’

Balaji Srinivasan, voormalig Chief Technology Officer van crypto exchange Coinbase, zegt dat we ons bevinden in een fase waarin de Amerikaanse schatkisten worden leeggeplunderd. Srinivasan betoogde dat de overheidsschuld en verkwistende uitgaven snel blijven groeien op onhoudbare niveaus.

Srinivasan illustreert zijn punt met enkele voorbeelden van overheden en juridische instanties die private eigendommen en activa in beslag nemen. Hieronder waren de inbeslagneming van activa van protesterende Canadese vrachtwagenchauffeurs, het bevriezen van Russische activa, evenals de juridische confrontaties in Delaware tegen Elon Musk.

De nationale schuld van de VS staat momenteel op een recordhoogte van 34,5 biljoen dollar, een toename van 25 procent sinds 2020. Bitcoin biedt volgens Srinivasan een uitweg omdat het door de staat niet in beslag kan worden genomen noch kan worden bijgeprint.

De auteur van Rich Dad Poor Dad, Robert Kiyosaki, adviseerde ook om voor te bereiden en te investeren in een waardeopslag activa zoals bitcoin. Hij meldt dat de Verenigde Staten “ziek is”. Kiyosaki wijst daarbij op de schuld van de VS dat elke 90 dagen met maar liefst 1 biljoen dollar toeneemt. Om zich hiertegen te beschermen moeten mensen zich naar zijn mening voorbereiden op het ergste door BTC, goud of zilver te kopen.

Eind vorige maand liet Kiyosaki nog weten te hopen op een crash van bitcoin. In tegenstelling tot algemene zorgen verwelkomt Kiyosaki een dergelijke marktbeweging met open armen. Zijn strategie is gebaseerd op het benutten van elke marktcorrectie als een kans om tegen lagere prijzen aan het schaarse activum te komen.

MicroStrategy blijft kopen

Bij MicroStrategy snappen ze maar al te goed hoe schaars BTC is. Het bedrijf kocht daarom onlangs 12.000 bitcoin voor een totaal van 800 miljoen dollar. Deze recente investering verhoogt het totale bezit van het bedrijf naar een indrukwekkende 205.000 BTC.

Deze strategische aankoop werd gedaan tegen een gemiddelde prijs van 68.477 dollar per munt, waardoor het totale geïnvesteerde bedrag van MicroStrategy in bitcoin oploopt tot 6,91 miljard dollar. Dankzij deze investeringen staat het bedrijf aanzienlijk in de winst met een waardestijging van 112 procent.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment