Bitcoin bereikt mijlpaal na gigantische instroom bij beursfondsen

Louise de Graaf


Het gaat goed met de crypto-beursfondsen. Dat was eind vorig jaar al zo, maar sinds de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) in januari 10 spot-ETF’s voor bitcoin (BTC) heeft goedgekeurd, staan ze meer in de belangstelling dan ooit. Op maandag hebben de fondsen een nieuwe mijlpaal bereikt.


🚀 Nederlanders geven al onze lezers gratis crypto; pak jouw gratis $MATIC

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

9 spot-ETF’s groeien enorm

Dat schrijft crypto-analist Alessandro Ottaviani op sociale mediaplatform X. Grayscale’s GBTC is wederom flink gekrompen, met 464 miljoen dollar om precies te zijn. Daar zit het positieve nieuws dus niet in.

Het lijkt er volgens Ottaviani zelfs op dat de verkoopgolf van GBTC nog niet over is, want het betreft namelijk een flinke toename ten opzichte van de week ervoor. De laatste dag dat dit fonds zoveel kromp was op 29 februari, daarna hielden GBTC-investeerders zich vrij rustig.

Tegelijkertijd groeiden de 9 andere Amerikaanse spot-ETF’s met 999,7 miljoen dollar. De netto-geldstroom lag dus rond de 506 miljoen dollar. De groei van de overige fondsen is een record.

De groei van alle fondsen bij elkaar is sinds de goedkeuring flink versneld. Daarmee lijkt bitcoin steeds meer in trek te raken bij investeerders die voornamelijk via traditionele wegen investeren.

BlackRock heeft het populairste bitcoinfonds

Ook zijn deze 9 fondsen de afgelopen 11 dagen met 8,1 miljard dollar gegroeid. Ottoviano hoopt dat het nettobedrag nóg hoger wordt zodra investeerders in GBTC stoppen met verkopen. Wel is het dan nodig dat investeerders net zoveel in de overige fondsen blijven stoppen.

De grootste van deze ETF’s is IBIT van BlackRock-dochterbedrijf iShares, dat zelf ook al het ene na het andere record verbreekt. Vorige week voegde BlackRock maar liefst 12.000 BTC toe aan zijn investeringsfonds.

Sinds vorige week bezit BlackRock zelfs meer bitcoins voor dit fonds dan MicroStrategy, en IBIT ontvangt al sinds dag één het leeuwendeel van het geld van alle spot-ETF’s in de VS.

Volgens gegevens van The Block heeft IBIT nu een marktwaarde van bijna 13 miljard dollar, terwijl de nummer drie in de lijst, Fidelity’s FBTC, bijna 8 miljard dollar bezit. Tegelijkertijd is GBTC nog steeds de grootste met een marktwaarde van bijna 28 miljard dollar.


Post Views: 186

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment