Bitcoin bereikt mijlpaal – langverwachte BTC halving is een feit

Louise de Graaf


In een historische gebeurtenis heeft bitcoin (BTC) vannacht met succes zijn vierde halving doorlopen. Het is een enorme mijlpaal waarbij de beloning voor het minen van een block gehalveerd is van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Dit fenomeen is van cruciaal belang voor
BTC, aangezien het direct invloed heeft op de inflatie en schaarste van de munt, mogelijk zelfs op de koers.

Impact op BTC miners en de crypto markt

De halving is een gebeurtenis die elke 210,000 blocks plaatsvindt, wat ongeveer elke vier jaar betekent. Het is ontworpen om de snelheid waarmee nieuwe bitcoins worden gecreëerd te vertragen als een maatregel tegen inflatie. Terwijl deze gebeurtenis vaak tot een prijsstijging leidt door een verminderde aanbod, ervaren miners een daling in beloningen, wat hun winstgevendheid kan beïnvloeden. Grote bitcoin miners, zoals Marathon Digital en Riot Platforms, hebben zich hierop voorbereid door aanzienlijke investeringen in efficiëntere miningapparatuur.

Wat betekent dit voor investeerders?

Historisch gezien heeft elke halvering geleid tot een bullish trend op de lange termijn voor Bitcoin’s prijs. Investeerders en marktanalisten, waaronder miljardair Tim Draper, voorspellen dat de prijs van bitcoin als gevolg van deze halving zou kunnen stijgen tot “$250,000 of meer”. Dit optimisme wordt gevoed door de verwachting dat de verminderde aanbod van nieuwe bitcoins de prijs omhoog zal duwen, zolang de vraag blijft bestaan of toeneemt.

Echter, er zijn ook andere geluiden te horen. Zo verwacht Deutsche Bank dat een grote prijsrally na de halving uitblijft. Vooralsnog reageert de BTC koers amper en beweegt het zijwaarts.

Toekomst van bitcoin

Met de halving achter de rug blijft de visie van Bitcoin’s mysterieuze oprichter, Satoshi Nakamoto, relevant. Nakamoto ontwierp het halveringsmechanisme als een bescherming tegen de devaluatie die vaak bij fiat valuta’s voorkomt als gevolg van inflatie. Het systeem zal doorgaan tot ongeveer het jaar 2140, wanneer de laatste bitcoin gemined zal zijn.

Hoewel de halving een directe invloed zal hebben op miners door verlaagde beloningen, is het vooral het potentieel voor lange termijn waardeverhoging van bitcoin een belangrijke drijfveer voor zowel nieuwe als bestaande investeerders. Naarmate het concept van digitale schaarste meer geaccepteerd wordt in traditionele financiële kringen, blijft bitcoin zich steeds meer vestigen als een belangrijke financiële speler. De recente ontwikkelingen, zoals de goedkeuring van Bitcoin ETFs in Hong Kong, benadrukken verder de groeiende acceptatie van Bitcoin in de bredere markt.

Als we vooruit kijken, is de gemeenschap vol verwachting over hoe deze recente veranderingen de crypto-markt zullen vormgeven. De toekomst ziet er zonnig uit voor bitcoin, met een pad dat mogelijk leidt naar nieuwe hoogten.

Nederlandse broker geeft lezers tijdelijk gratis BTC weg

Om deze grote mijlpaal te veren geeft de Nederlandse crypto-broker Anycoin Direct tijdelijk een mooi welkomstcadeau aan nieuwe gebruikers. Als je je nu aanmeldt kun je maar liefst 20.000 SATS aan bitcoin helemaal gratis in ontvangst nemen.

Registreer je vandaag nog bij Anycoin Direct via de link hieronder en ontvang 20.000 SATS aan bitcoin helemaal gratis.

Claim gratis BTC


Post Views: 1.355Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment