Bitcoin beleggers kopen $1,7 miljard aan BTC tijdens dip

Louise de Graaf


Een veelgebruikte term in cryptoland is “buy the dip”, doelend op het kopen van cryptocurrencies als de prijzen flink zakken. Wanneer dit gebeurt op de cryptomarkt zie je dit principe dan ook veelvuldig terug. Zo ook op 16 april toen bitcoin (BTC) zakte onder de 63.000 dollar.


Bitcoin koers op exploderen? Crypto bekers voor het grijpen

  • icon-bitcoin

    Bitcoin nieuws

Bitcoin prijs zakte onder de 63.000 dollar

Uit de flinke aankopen blijkt dat er rond het niveau van 63.000 dollar veel vraag is naar de munt. Toen de prijs eerder deze week onder dit niveau zakte, werd er dus ook veelvuldig ingekocht door veel langetermijnbeleggers met bitcoins.

Maar liefst 1,7 miljard dollar werd er in korte tijd uitgegeven om nieuwe bitcoins toe te voegen aan zogeheten “accumulation wallets”. Deze wallets bezitten minimaal 10 BTC, hebben nooit uitgaande transacties laten zien en zijn geen wallets van bitcoin miners of crypto exchanges. Daarnaast moeten de wallets minimaal één keer actief zijn geweest in de afgelopen zeven jaar om deze benaming te mogen krijgen.

Nieuw dagrecord voor bitcoin

Het hoge bedrag dat in 24 uur tijd werd uitgegeven voor meer dan 27.700 BTC was direct ook een nieuw dagrecord volgens CryptoQuant. Het oude record van aangekochte bitcoins in een dag stond op 25.500 BTC en is dus ruim overschreden. Dit voormalige record dateert van 23 maart dit jaar, toen de bitcoin prijs schommelde rond de 63.500 dollar.

Het nieuwe record is een erg sterk signaal vanuit de cryptowereld. Het laat zien dat er onder de langetermijnbeleggers van bitcoin nog steeds heel veel vertrouwen is in de munt en de mogelijke waarde die het in de toekomst kan gaan behalen.

Het halving event

Met nog minder dan 24 uur tot het bitcoin halving event is het afwachten wat de prijs straks zal gaan doen. Uit data van eerdere cycli blijkt dat de prijs voor de halving wel vaker een neerwaartse correctie maakte. Ook ditmaal, voorafgaand aan deze aanstaande halving, is dat gebeurd. Na de halving is het afwachten welke kant de bitcoin op zal bewegen. Uit historische data is echter hoop te putten, aangezien de prijs meestal flink steeg in het jaar na de gebeurtenis.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment