Bitcoin beleeft beste meimaand in jaren

Louise de Graaf


Als je naar de koers kijkt, dan zou je denken dat bitcoin (BTC) het in mei niet zo geweldig zou hebben gedaan. De koers ging voornamelijk zijwaarts, zeker als je een beetje uitzoomt. Toch heeft de grootste cryptocurrency het de afgelopen maand goed gedaan, want het was de beste maand sinds 2019.

Crypto Ontbijt: Markten dicht, beroemdheden gehackt & bitcoin whales kopen

Crypto Ontbijt: Markten dicht, beroemdheden gehackt & bitcoin whales kopen

Bitcoin koers had een goede maand

Marktgegevens van CoinGlass tonen dat de koers afgelopen mei met 11,07% is gestegen. Het is weliswaar een stijging, maar als je naar de overige ‘groene maanden’ kijkt, dan is het niet de beste maand. Sinds 2013 heeft bitcoin 77 maandelijkse stijgingen doorgemaakt. 37 daarvan bedroegen een stijging van 20% of meer, met enkele uitschieters van boven 50%. Eén maand in 2013 was zelfs goed voor een rendement van ruim 172%.

Vergeleken met die cijfers ziet 11% er dus wat bleekjes uit. Maar toch is het de beste meimaand sinds 2019. In 2020 steeg de koers in dezelfde maand met 9,51%. Dat was de enige maand met een nettostijging, de rest waren allemaal rood. Dat geldt zelfs voor 2021, het jaar van de grote bullmarkt. In dat jaar daalde de koers in mei met ruim 35%.

Gemiddeld genomen steeg de koers de afgelopen 12 jaar met 7,94%. Ook in dat opzicht was afgelopen maand dus positief. De gemiddelde stijging van juni ligt op maar 0,25%; in die maand presteerde de koers erg wisselvallig. Bovendien legde de koers op 1 mei de laatste hand aan de grootste daling sinds het einde van de bearmarkt.

Wel moeten we benadrukken dat de koers ook in mei een aantal lelijke dalingen heeft moeten verwerken van rond de 5%. Dat had ook anders uit kunnen pakken. De Nederlandse handelaar Michaël van de Poppe noemt het nog steeds een consolidatie. Hij verwacht nog steeds meer opwaartse momentum, waarvoor het nodig is om de supportlijn van 66.000 Amerikaanse dollar te houden.

Genoeg reden voor bitcoin stijging?

In ieder geval zijn er een aantal redenen waarom de koers verder zou kunnen stijgen. Zo overweegt de New York Stock Exchange (NYSE) om handel in cryptocurrencies aan te gaan bieden. Ook zijn bitcoin whales weer massaal aan het bijkopen. Tegelijkertijd zijn er ook minder positieve signalen, want de kans op een Amerikaanse recessie lijkt weer toe te nemen.


Post Views: 0

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 10.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment