Bitcoin-bedrijf deelt topresultaten, investeerders zeer enthousiast

Louise de Graaf


Foto: T. Schneider/Shutterstock

Het bitcoin-miningsbedrijf Riot Platforms heeft onlangs zeer positieve bedrijfsresultaten gedeeld. Dat blijkt uit een financieel rapport van het bedrijf, dat daarmee probeert te concurreren met de grootste bitcoin-miners in de wereld van crypto.


🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €10,- gratis crypto

Riot Platforms zien bitcoin-productie stijgen

Volgens een financieel rapport van Riot Platforms heeft het bedrijf het afgelopen jaar een aanzienlijke toename van bitcoin-productie ervaren. De toename bedroeg wel 19%, wat in totaal 6,626 bitcoin (BTC) is. Deze groei hoopt het bedrijf ook in 2024 door te zetten.

Echter is een grote kans dat de halvering van de minersbeloningen dit lastig zal maken. In april van dit jaar wordt met de bitcoin halving traditioneel de winstgevendheid van miningactiviteiten beïnvloedt.

De halvering vindt ongeveer elke vier jaar plaats en heeft als doel om het aanbod van bitcoin te vertragen, wat theoretisch de waarde ervan zou moeten verhogen. Wel kan dit leiden tot een tijdelijke daling van de winstgevendheid voor miners. Echter lijkt het bitcoin-miningsbedrijf Riot Platforms deze uitdaging met succes te gaan overwinnen.

In het rapport staat ook dat de kosten van het minen een aanzienlijke daling hebben gekend.

“Riots kosten voor het minen van bitcoin in 2023, na aftrek van energiecredits die zijn toegewezen aan zelfmining, bedroegen gemiddeld $7.539 per bitcoin tegenover $11.225 in 2022, een daling van 33% op jaarbasis.”

Bitcoin-miners kennen lucratieve periode

Het bedrijf profiteerde ook stellig van de stijging van de bitcoin-koers. De omzet van Riot Platforms steeg van $259,2 miljoen naar $280,7 miljoen.

“De toename in bitcoin-miningopbrengsten werd aangedreven door iets hogere waarden van bitcoin die in 2023 werden gemined, met een gemiddelde van $28.859 per bitcoin in vergelijking met een gemiddelde prijs van $28.245 per bitcoin in 2022.”

Uiteindelijk vertalen deze resultaten zich in een positieve aandelenkoers. Zo is deze in de afgelopen maand met 47,47% gestegen. Toch zakte de koersprijs van het bedrijf in de afgelopen week terug met 10,65%.

Nu wilt het bedrijf absoluut doorpakken in het nieuwe jaar. Terwijl verschillende concurrenten van Riot Platforms in 2023 meer bitcoin hebben verkregen, blijft Riot vooruitstrevend door zich voor te bereiden op de bitcoin-halving van 2024. Met de recente verwerving van 66.560 miningrigs van MicroBT, staat Riot stevig aan de frontlinie van de miningrevolutie.

Daarmee doet het er alles aan om de concurrentie voor te blijven. Bedrijven als Core Scientific (19.274 bitcoin gemined) en Marathon Digital (12.852 bitcoin gemined) lopen namelijk nog ver voor op Riot Platforms.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment