Bitcoin “bedenker” geeft toe geknoeid te hebben met whitepaper

Louise de Graaf


Craig Wright is de Australiër die al jaren claimt dat hij niemand minder is dan Satoshi Nakamoto, de bedenker van bitcoin (BTC). Nadat hij jarenlang iedereen in de crypto-industrie probeerde aan te klagen omdat ze hem niet geloofden, wordt hij nu zelf aangeklaagd.

In de rechtszaak heeft Wright toegegeven dat hij het bitcoin whitepaper heeft bewerkt. Het markeert het einde van de derde week in de zaak tussen Wright en de Cryptocurrency Open Patent Alliance (COPA).


MicroStrategy bereikt nieuwe mijlpaal dankzij hoge bitcoin koers

  • icon-bitcoin

    Bitcoin nieuws

Bitcoin “bedenker” bekend whitepaper aanpassingen

Het bitcoin whitepaper wordt beschouwd als het originele manifest van de cryptocurrency. Wright staat berucht om zijn omstreden claims en gerechtelijke geschillen met verschillende partijen in de wereld van crypto. Inmiddels is de derde week van de rechtszaak ten einde gekomen.

Alexander Gunning, de advocaat van de COPA-groep, liet bewijs zien dat Craig Wright veranderingen had aangebracht in het whitepaper. De Crypto Open Patent Alliance (COPA) probeert aan te tonen dat Wright liegt wanneer hij zegt dat hij de oprichter van bitcoin (BTC) is.

Nu geeft hij dus toe dat hij valse documenten heeft ingediend. Dat is opvallend, want niet lang geleden beweerde Wright in de rechtszaal geen documenten te hebben vervalst. Desondanks is het niet de eerste keer dat hij betrapt is op het vervalsen van documenten door een rechtbank.

Geloofwaardigheid Craig “Faketoshi” Wright zakt steeds verder weg

Tijdens het proces gaf Wright toe dat hij wijzigingen heeft aangebracht in het whitepaper om zijn positie te versterken in zijn lopende rechtszaak tegen COPA.

Wright beweerde dat zijn bewerkingen aan het whitepaper bedoeld waren om zijn zaak te ondersteunen, maar velen beschouwen dit als een misleidende en manipulatieve daad.

De crypto-industrie heeft altijd al sceptisch gestaan tegenover Wright’s beweringen over het zijn van Satoshi Nakamoto. Ondanks zijn herhaalde claims heeft hij nooit afdoende bewijs geleverd om zijn identiteit te bevestigen.

Zijn gedrag in de rechtszaal heeft alleen maar bijgedragen aan de groeiende twijfel over zijn geloofwaardigheid. De advocaat viel Wright in de rechtbank aan:

 “Uw claim om Satoshi Nakomoto te zijn, is toch een frauduleuze claim, nietwaar?”

Wright gaf aan het daar niet mee eens te zijn.


Post Views: 99Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment