Binance-oprichter Zhao start gevangenisstraf en krijgt steun

Louise de Graaf


Changpeng Zhao, beter bekend als ‘CZ’ en tevens de oprichter van Binance, de grootste crypto-exchange ter wereld, is begonnen aan zijn gevangenisstraf in een federale gevangenis in Lompoc, Californië. Deze stap heeft een gemengde reactie opgeroepen binnen de crypto-gemeenschap, waarbij velen hun steun en bewondering voor Zhao hebben geuit.


📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀

Steun vanuit de crypto-gemeenschap

Binnen de crypto-gemeenschap wordt Zhao’s beslissing om zijn straf te aanvaarden en af te zitten, gezien als een positieve stap voor zowel hemzelf als Binance. Zo werd een potentiële val van Binance vergeleken met de ondergang van FTX. Doordat Zhou schuldig pleit en opstapt, heeft hij dat mogelijk weten te voorkomen.

Zhao heeft zijn plannen na zijn gevangenisstraf al uitgestippeld. Hij wil zijn betrokkenheid bij cryptocurrencies voortzetten zodra hij zijn vier maanden durende straf heeft uitgezeten. Hij benadrukte dat hij zijn bestaande cryptobezittingen zal behouden en passief zal investeren, wat zijn blijvende vertrouwen en toewijding aan de crypto markt onderstreept.

De veroordeling van Zhao

Tijdens een hoorzitting in april bij de Amerikaanse districtsrechtbank voor het westen van Washington, werd Zhao veroordeeld tot vier maanden gevangenisstraf voor beschuldigingen met betrekking tot witwaspraktijken bij zijn crypto-exchange.

Daarnaast kreeg hij een boete van $50 miljoen opgelegd. De straf was aanzienlijk lager dan de drie jaar gevangenisstraf die de federale aanklagers aanvankelijk hadden geëist. Ondanks richtlijnen die een gevangenisstraf van 12 tot 18 maanden voorschrijven, hadden Zhao’s advocaten verzocht om vijf maanden voorwaardelijke straf.

Vóór zijn veroordeling verontschuldigde Zhao zich voor zijn daden en gaf hij aan dat hij “veel stille tijd alleen heeft gehad om na te denken en te reflecteren.” Hij accepteerde verantwoordelijkheid voor het falen van Binance om een effectief anti-witwasprogramma te implementeren.

In november bereikte Zhao een overeenkomst met de Amerikaanse overheid om een jarenlange onderzoek naar Binance te beëindigen. Als onderdeel van de schikking trad Zhao af als CEO van het bedrijf. De Amerikaanse autoriteiten bevalen hem ook om $4,3 miljard aan boetes te betalen voor “civiele regelgevende handhavingsacties.” Zhao stemde ermee in om een boete van $50 miljoen te betalen.


Post Views: 0

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 10.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment