Binance oprichter lanceert nieuw ‘impactvol’ project

Louise de Graaf


Changpeng Zhao, beter bekend als CZ en de voormalig CEO van Binance heeft een nieuw project gelanceerd, Giggle Academy. Het project is gericht op het voorzien van gratis, toegankelijk onderwijs voor achtergestelde minderjarige kinderen.


🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto

Van CEO van werelds grootste crypto echange naar non-profit

Na zijn aftreden als CEO van werelds grootste crypto exchange Binance afgelopen november, is hij dit nieuwe non-profit project begonnen. Hij wil zijn leven beteren door zich in te zetten voor kansarme kinderen en deze gaan bijscholen met o.a. technologische kennis met zijn nieuwe online educatieplatform Giggle Academy.

Hoewel CZ niet meer actief is als de CEO van Binance blijft hij een prominent figuur in de crypto wereld. Hij geeft aan actief te investeren in o.a. Web3, DeFi en A.I. samen met biotech start-ups. Richard Teng heeft op dit moment het roer van hem overgenomen als CEO van Binance.

Verandering door educatie

“Laten we voorzien in de basisbehoefte van educatie en deze ook toegankelijk maken voor kinderen over de hele wereld”, schrijft hij op X, voormalig (Twitter). Ook is hij op zoek naar nieuw personeel, die de kans krijgen om direct met hem samen te werken in het nieuwe project.

Hij streeft naar een non-profit model dat interactief en adaptief is met de huidige technologische ontwikkelingen. Hij beschrijft zijn visie van project Giggle in een concept paper op de website. “ De enige manier hoe je de wereld kunt veranderen, is door educatie”, stelt hij.

Innovatieve manier van omgaan met technologie

Het initiatief is vooral gericht op de wereldwijde analfabeten in de gebieden in Zuid-Azië, West-Azië en regio’s van de Sahara in Afrika. Het online opleidingsplatform biedt een aantal zaken aan zoals: Wiskunde, wetenschap, blockchain kennis en A.I.

Giggle Academy leert kinderen op basis van gamification omgaan met de blockchain en gebruikt de Soul Bound Token (SBT’s) voor certificatie. Deze tokens zijn niet overdraagbaar of inwisselbaar voor geld, maar zorgen voor een speelse manier van educatie.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment