Binance herovert crypto markt ondanks rechtszaken en vertrek Nederland

Louise de Graaf


Binance, de grootste crypto exchange ter wereld, kwamt in 2023 flink in de problemen. Het moest onder andere stoppen met zijn eigen stablecoin, werd aangeklaagd door verschillende regelgevende instanties als de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) en moest zelfs uit landen als Nederland vertrekken.

Toch heeft de enorme beurs een groot deel van de problemen redelijk makkelijk van zich afgeschud en is het marktaandeel van Binance inmiddels alweer sterk hersteld.


Crypto markt wint terrein in de strijd tegen Noord-Korea

  • icon-walletsexchanges

    Wallets en Exchanges

Crypto exchange Binance pakt marktaandeel terug

Door de aanhoudende problemen daalde het marktaandeel van Binance aanzienlijk in 2023. Halverwege december lag het marktaandeel qua handelsvolume nog op slechts 30,1% terwijl dit een jaar eerder nog op 55% lag. Desondanks begon het marktaandeel in december ook weer te herstellen.

Inmiddels is het handelsvolume van Binance volgens crypto-marktonderzoeker Kaiko weer gestegen tot 49% van de totale markt. Hiervoor hadden de onderzoekers van Kaiko Binance vergeleken met nog 23 andere grote exchanges. Een jaarlijks rapport van TokenInsights bevestigde onlangs een dergelijk resultaat.

Ook verklaarde onlangs Binance zelf dat het platform in 2023 meer gebruikers heeft kunnen verwelkomen dan het had verloren.

 Ondanks alle problemen met toezichthouders blijft de grote beurs dus alsnog grote aantallen klanten aantrekken. Dat gebeurt zelfs ondanks Binance moest vertrekken uit veel Europese landen, waaronder zoals gezegd Nederland.

Problemen Binance grotendeels opgelost

De stijging van het marktaandeel komt volgens Kaiko doordat een aanzienlijk deel van het juridisch conflict met de Amerikaanse overheid inmiddels is opgelost. In november eindigde het geschil met het Amerikaanse Openbaar Ministerie in een enorme boete en het aftreden van Binance CEO Changpeng Zhao.

Binance trof een schikking en betaalde een boete van maar liefst $4,3 miljard. Het is één van de grootste boetes uit de geschiedenis van de financiële wereld, en verreweg de grootste boete in de geschiedenis van crypto. 


Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment