Biden wil Trump achterna gaan met cryptodonaties in opvallende wending

Louise de Graaf


Crypto neemt een belangrijke rol aan bij de aanstaande presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten, waar Joe Biden het opneemt tegen Donald Trump. Trump doet er al een tijdje alles aan om de harten van Amerikaanse crypto-bezitters te winnen, en Biden lijkt nu ook langzamerhand zijn kritische blik ten aanzien van de opkomende industrie te herzien. Biden zou nu zelfs de mogelijkheden verkennen om crypto te accepteren voor zijn presidentiële campagne.


Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in mei gratis crypto

Biden onderzoekt bitcoin en crypto donaties

Het duurt niet lang meer: in november gaan de Amerikanen weer naar de stembus. Keert Trump terug in het Witte Huis of mag Biden een extra vier jaar aan zijn termijn plakken? Veel crypto-fanatan zullen hoogstwaarschijnlijk de voorkeur geven aan de eerste optie.

Trump stond altijd bekend als een groot scepticus van Bitcoin (BTC) en crypto in het algemeen. In de huidige presidentsrace heeft hij het roer echter volledig omgeslagen. Hij maakt maar al te graag zijn steun voor de opkomende industrie kenbaar. Sterker nog, crypto is uitgegroeid tot een centraal thema in zijn campagne.

Biden heeft de afgelopen vier jaar daarentegen een streng beleid gehanteerd ten aanzien van de crypto-industrie. Wat dat betreft lijkt de keuze gemakkelijk voor crypto-bezitters.

Biden lijkt echter een voorzichtige stap te willen zetten om ook stemmen van crypto-bezitters te vergaren. Volgens diverse bronnen zou het campagneteam van Biden namelijk in gesprek zijn met spelers uit de crypto-industrie over het accepteren van crypto-donaties via Coinbase Commerce. Hiermee zou hij Trump achterna gaan; sinds vorige maand kun je de Republikein namelijk steunen met bitcoin, ethereum (ETH) of talloze andere cryptomunten.

Het mag duidelijk zijn dat de keuze niet alleen met financiële doeleinden te maken heeft. Het accepteren van crypto-donaties is tevens een manier om crypto-bezitters aan te tonen dat hij wel degelijk open staat voor crypto.

Verhitte politieke crypto-strijd

De mogelijke zet van Biden staat nog altijd in schril contrast met de pro-crypto houding van Trump. Trump neemt de laatste maanden regelmatig een plekje in het crypto nieuws in beslag, en doet belofte na belofte tegenover de Amerikaanse cryptogemeenschap.

Hij wil een einde breien aan de vijandige aanpak tegenover de crypto-industrie en wil zorgen dat de toekomst van crypto en bitcoin in de VS worden gemaakt. Onlangs heeft hij tevens toegezegd de Bitcoin miningindustrie te steunen en noemde hij zichzelf zelfs ‘’de volgende crypto-president’’.

In hoeverre hij ook daadwerkelijk daden bij zijn woorden zal voegen valt uiteraard nog te bezien. Dat de adoptie van crypto nu zijn fase heeft bereikt dat ook de politiek er niet meer omheen kan, is natuurlijk een uiterst interessante ontwikkeling. Weinig mensen zouden jaren geleden hebben geloofd dat zelfs Biden nu digitale activa enigszins zou omarmen. Dit geldt natuurlijk ook voor de pro-crypto houding die Trump nu aanneemt.”


Post Views: 0

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment