Biden dreigt met veto om controversiële cryptowet te beschermen

Louise de Graaf


De Amerikaanse president Joe Biden staat lijnrecht tegenover het Huis van Afgevaardigden omtrent een cryptowetgeving.

Een voorstel van de Securities and Exchange Commission (SEC) zou namelijk worden ondermijnd door een nieuw wetgevingsvoorstel van het Huis van Afgevaardigden, die deze week werd goedgekeurd.

Biden heeft vervolgens het gebruik van zijn veto stemrecht al aangekondigd om deze wet tegen te gaan.


🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze

President Biden zet veto stemrecht in voor cryptowetgeving

Biden heeft een statement gepubliceerd waarin hij aangeeft een aanstaande resolutie vanuit het Huis van Afgevaardigden tegen te houden met zijn veto stemrecht. De betreffende resolutie met de naam “H.J. Res. 109” zou grote financiële instituten de mogelijkheid geven om bitcoin (BTC) en andere cryptocurrencies in bewaring te nemen voor hun klanten.

Volgens de president zou de wet echter de kracht en mogelijkheden van de SEC beperken in het beschermen van investeerders in cryptocurrencies. Uit het statement blijkt dan ook dat wanneer de resolutie bij de president terecht zou komen, hij zijn veto recht zou gebruiken om de resolutie tegen te houden.

De resolutie zou ervoor zorgen dat een eerder voorstel van de SEC, waarin beperkingen worden opgelegd aan financiële instelling voor het beheren van cryptocurrencies, teniet zal worden gedaan. Mogelijke struikelblokken voor financiële instellingen, die hen ervan weerhoudt om cryptocurrencies in beheer te nemen, worden hierdoor weggenomen.

Huis van Afgevaardigden lijnrecht tegenover SEC

Het tegengeluid op dit voorstel van de SEC komt onder andere uit de Amerikaanse politicus Patrick McHenry, die tevens voorzitter is van het House Financial Services Committee. Volgens hem is het voorstel van de SEC een duidelijk voorbeeld van de overdreven regulatie, die de voorzitter Gary Gensler probeert door te voeren. Zo zou de SEC financiële instellingen en banken alleen maar de les lezen over hoe zij digitale bezittingen zouden moeten bewaren.

“Volgens het voorstel van de SEC zouden banken de cryptocurrencies op hun balans moeten opnemen”, vervolgt McHenry. “Hierdoor moeten banken significante hoeveelheden kapitalen, liquiditeit en andere kosten op zich te nemen. Het is daarnaast totaal niet in lijn met hoe andere bezittingen door banken moeten worden beheerd.”

De politici in het Huis van Afgevaardigden hebben dus het voorstel goedgekeurd, wat de eerdere regelgeving van de SEC zou ondermijnen. Volgens de SEC zouden banken en financiële instellingen alleen maar worden afgeschrikt voor het beheren van cryptocurrencies voor hun klanten.


Post Views: 133Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment