beste dagen voor crypto komen eraan

Louise de Graaf


In een tijd waarin het optimisme in de crypto markt onmiskenbaar toeneemt, deelt Joe Lubin, mede-oprichter van Ethereum (ETH) en CEO van ConsenSys, zijn overtuiging dat de beste dagen voor crypto nog moeten komen. Tijdens een recent gesprek op ETHDenver sprak Lubin over het huidige momentum van onder meer de bitcoin (BTC) koers en de toekomstige potentie ervan.


Crypto ontbijt: Ethereum raakt $3.000, Bitcoin ETF’s op recordvolume

  • icon-ethereum

    Ethereum nieuws

Een nieuwe financiële wereldorde op de horizon

Lubin’s optimisme is niet zonder grond. Hij wijst op de huidige “super cyclus” waarin we ons bevinden, een periode van economische expansie gedreven door een sterke vraag naar producten en diensten, en ziet ethereum (ETH), bitcoin (BTC) en andere cryptocurrencies als cruciale spelers in deze ontwikkeling. Volgens Lubin is deze cyclus niet alleen economisch van aard, maar duidt het ook op een verschuiving naar een nieuw systeem van wereldorde, waarbij traditionele monetaire systemen hun grenzen hebben bereikt.

“We zitten in deze 4e omwenteling en we zijn klaar voor een nieuw wereldsysteem. De andere manier om erover na te denken is dat het een monetaire supercyclus is, waarbij de monetaire systemen van de wereld in wezen het einde van hun leven bereiken, eigenlijk vanwege de rente, en er te veel schuld in het systeem zit omdat bepaalde generaties het monetaire systeem en andere elementen van het financiële systeem kapot hebben gemaakt.”

De rol van decentralisatie en bitcoin/ethereum ETF’s

Centraal in Lubin’s visie staat de behoefte aan decentralisatie in verschillende industrieën, een behoefte die volgens hem door crypto wordt beantwoord. De uitvinding van Satoshi Nakamoto, de mysterieuze bedenker van bitcoin, markeert een keerpunt weg van eeuwenlange afhankelijkheid van gecentraliseerd bestuur dat in handen is van een hele kleine groep machtige mensen.

Bovendien spreekt Lubin zich positief uit over de goedkeuring van spot Bitcoin ETF’s en de mogelijke komst van Ethereum ETF’s. Deze ontwikkelingen zouden niet alleen de status van BTC als solide investering valideren, maar ook een stortvloed aan waarde in het crypto-ecosysteem brengen. Dit maakt het moeilijker voor regelgevers en politici om invloed uit te oefenen op de portefeuilles van investeerders, wat de groei van de sector opnieuw ten goede komt. Crypto gaat dus een goude toekomst tegemoet als we Lubin mogen geloven.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment