Beruchte crypto scammer die miljoenen stal krijgt celstraf

Louise de Graaf


In Canada is een partner van de beruchte “Crypto King” Aiden Pleterski, Colin Murphy, veroordeeld tot een gevangenisstraf van vijf maanden. Deze straf werd hem opgelegd voor ‘minachting van het hof’ nadat hij weigerde mee te werken aan een huiszoekingsbevel en gegevens van zijn iPhone wiste. Het is onderdeel van een veel grotere zaak waar meerdere verdachten bij betrokken waren en waar miljoenen dollars werden buitgemaakt.

Juridische repercussies voor Crypto King

Colin Murphy was een partner van de beruchte crypto-crimineel “Crypto King” en hij kreeg de gevangenisstraf opgelegd door rechter Hugh O’Connell. De rechter beschuldigde Murphy ervan zijn iPhone niet over te dragen en de gegevens te wissen toen er een huiszoekingsbevel tegen hem werd uitgevoerd, melden lokale media.

Dit incident is gerelateerd aan een grootschalige fraudezaak die aan het licht kwam toen een belegger probeerde $120.000 terug te vorderen, geld dat hij aan Murphy had gegeven voor investeringen in Pleterski’s crypto-bedrijf. Toen de belegger zijn investering wilde innen, reageerde Murphy niet meer, wat leidde tot verdere juridische stappen, en nu dus een gevangenisstraf.

Luxe en verlies

De zaak rondom Murphy en Pleterski belicht niet alleen juridische kwesties maar ook de extravagante levensstijlen die met hen worden geassocieerd. Murphy stond bekend op sociale media om zijn uitbundige levensstijl. Zo stond hij geregeld met dure sportwagens zoals Lamborghini’s geposeerd. Dat terwijl hij zijn geld dus niet op eerlijke wijze had verdiend, zo bleek later.

Ondanks beweringen van het tegendeel vond de rechtbank dat Murphy in staat was om meer dan 2 miljoen dollar aan activa te liquideren om zijn schulden te voldoen. De zaak Pleterski en Murphy betreft meer dan 160 investeerders en er zou zeker $40 miljoen buit zijn gemaakt door Murphy, Pleterski en nog twee andere verdachten.

Vorig jaar werd nog bekend dat Pleterski het slachtoffer was geworden van mishandeling en ontvoering. Gedupeerde beleggers waren de fratsen van Pleterski zat en namen het recht in eigen handen. Destijds waren de daders van deze aanval op de Crypto King opgepakt, al kreeg Pleterski niet per se veel medelijden.

Vragen over dit nieuws? Doe gratis mee met onze bruisende Discord-community van meer dan 9000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment