Beruchte ‘Bitcoin oprichter’ zwaar in de problemen door rechtszaak

Louise de Graaf


Waarschijnlijk ken je Satoshi Nakamoto wel, de mythische bedenker van Bitcoin (BTC). Hoewel de ware identiteit van Satoshi een raadsel is, zijn er mensen die menen Satoshi te zijn. Vrijwel de bekendste hiervan is Craig Wright. Hoewel hijzelf de enige lijkt te zijn die zijn verhalen gelooft, houdt Wright al jaren stug vol Satoshi Nakamoto te zijn. Maar dat hij dit heel lang zal blijven volhouden lijkt nu onzeker. Bitcoin ontwikkelaars zetten Wright momenteel namelijk flink onder druk in een rechtszaak.


Globaal crypto nieuws: Aziatisch Bitcoin ETF op komst

  • icon-bitcoin

    Bitcoin nieuws

Wie is Wright?

Craig Wright is een Australische computerwetenschapper en zakenman. Hij pleit al jarenlang het Bitcoin netwerk te hebben gecreëerd. Tot de frustratie van de gehele crypto industrie heeft Wright tot op dit moment nog geen enkele onderbouwing hiervoor geleverd. In 2015 lukte het Wright niet om een simpel stuk bewijs aan te leveren dat zou bewijzen dat hij inderdaad Satoshi Nakamoto is. Het ging hierbij om de private key van Satoshi’s bitcoin wallet. Wright houdt echter vol, en spant al jaren rechtszaak na rechtszaak aan tegen mensen die zijn claims in twijfel trekken.

Wellicht komt daar snel een einde aan. Bitcoin ontwikkelaars, die uiteraard ook niet overtuigd zijn van Wright, hebben hem in een nieuwe rechtszaak in de hoek gedrukt. De ontwikkelaars claimen dat Wright documenten heeft vervalst om zijn leugens te ondersteunen.

‘Bitcoin bedenker’ Craig Wright in de problemen

En wat er nu gebeurt is opmerkelijk. Wright heeft namelijk een schikking aangevraagd. Volgens experts is de enige reden dat hij dit zou doen omdat hij zwaar in de problemen is gebracht. Mocht hij namelijk echt documenten hebben vervalst, en als dit is aan te tonen, dan heeft Wright een zeer strafbaar feit begaan. 

Dat de Bitcoin ontwikkelaars het schikkingsvoorstel van Wright zullen accepteren is zeer onwaarschijnlijk. Op woensdag gaven ze via social media al aan dit niet te doen. Ze menen dat de voorgestelde deal van Wright wederom een hoop leugens en onwaarheden bevat. 

Mocht de schikking niet worden geaccepteerd, dan zal de rechtbank zich spoedig over de bewijzen buigen en een uitspraak doen. Hopelijk komt hiermee voor eens en altijd duidelijkheid over Craig Wright en zijn absurde claims. 

Vragen over dit nieuws? Doe gratis mee met onze bruisende Discord-community van meer dan 9000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.


Post Views: 94

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment