Base van Coinbase groeit explosief en overtreft Ethereum zelf

Louise de Graaf


Coinbase timmert niet alleen hard aan de weg met één van de grootste handelsplatformen in de crypto-industrie, maar ook met zijn eigen blockchain: Base.

Sinds de introductie vorig jaar is dit netwerk, gebouwd op Ethereum (ETH), sterk gegroeid, en heeft nu een nieuwe mijlpaal bereikt.


De opkomst van openbare beurzen: je crypto is nog nooit zo veilig geweest

  • icon-walletsexchanges

    Wallets en Exchanges

Base op Ethereum groeit enorm

Volgens gegevens van blockchain-dataprovider L2Beat heeft de Total Value Locked (TVL) van Base op zondag de grens van 4 miljard dollar doorbroken. Dat is voor het eerst, en het betreft een vrij abrupte en explosieve toename, want eind februari lag de waarde nog op 911 miljoen dollar.

Ook is de activiteit op het netwerk in korte tijd hard gestegen. Op 12 maart lag het aantal transacties per seconde (TPS) nog op 4,7, nu is dat al 36,1. Verder heeft het netwerk de afgelopen 30 dagen al 50,5 miljoen transacties verwerkt.

Toch liggen de cijfers volgens DappRadar een stuk lager. Die legt de TVL van Base op 851 miljoen dollar, en de afgelopen 30 dagen zou het netwerk slechts 15,2 miljoen transacties hebben verwerkt. Toch is de TVL ook volgens DappRadar hard gestegen, net als het transactievolume.

Sterker nog, volgens L2Beat ligt het aantal transacties per seconde op Base sinds 23 maart hoger dan op Ethereum zelf. Die is blijven steken op de gewoonlijke waarde van rond de 36. Wat TVL betreft is Base volgens DappRadar nu het zesde grootste netwerk. Alleen Ethereum, BNB Chain (BNB), Arbitrum (ARB), Solana (SOL) en Polygon (MATIC) zijn groter.

Coinbase’ blockchain krijgt geen eigen cryptotoken

De groei is een gunstig teken voor Base, maar het netwerk krijgt ook regelmatig flinke kritiek te verduren. Zo zou de blockchain te gecentraliseerd zijn, met Coinbase aan het roer als oprichter.

Ook koos Coinbase er bewust voor om Base géén eigen token te geven, ondanks dat het een tijdje geleden juist het tegenovergestelde verklaarde. Waarom het bedrijf hier precies voor heeft gekozen is niet duidelijk. In ieder geval verklaarde de CEO van Coinbase, Brian Armstrong, blij te zijn met de snelle ontwikkelingen.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment