Banken proberen wanhopig Biden’s crypto-veto tegen te houden

Louise de Graaf


In een laatste poging om de president van de Verenigde Staten, Joe Biden, van gedachten te veranderen, heeft de American Bankers Association (ABA) een dringende brief geschreven om hem te ontmoedigen de Staff Accounting Bulletin (SAB) 121 intrekking te vetoën. Volgens de ABA zal deze beslissing schadelijk zijn voor investeerders, klanten en uiteindelijk voor het financiële systeem.

‘Overheid VS is niet van plan om crypto mixers te verbieden’

'Overheid VS is niet van plan om crypto mixers te verbieden'

SAB 121 en de crypto-industrie

SAB 121 is een richtlijn van de SEC die aanzienlijke veranderingen met zich meebrengt in hoe het bewaren van crypto wordt behandeld door bedrijven in de VS.

Dit betekent dat banken moeite zullen hebben om crypto veilig te bewaren voor hun klanten. Volgens de ABA kan het beperken van banken om deze diensten aan te bieden, klanten blootstellen aan meer risico’s. Ze hebben namelijk dan minder betrouwbare en gereguleerde opties om hun digitale activa veilig te stellen.

Schadelijk voor de cryptowereld

De richtlijnen van SAB 121, die sinds april van kracht zijn, hebben geleid tot aanzienlijke bezorgdheid binnen de crypto gemeenschap en bij financiële instellingen. De verplichting om crypto-bezit als passiva te rapporteren, maakt het voor banken minder aantrekkelijk om deze diensten aan te bieden. Dit kan de groei en adoptie van crypto zoals bitcoin (BTC) aanzienlijk belemmeren.

De ABA benadrukt in haar brief dat het voorkómen dat gereguleerde banken op grote schaal crypto veiligstellen, schadelijk is voor investeerders en het financiële systeem.

Verrassende steun van de bankenlobby voor crypto

Het standpunt van de ABA is verrassend voor velen binnen de crypto-industrie, vooral omdat de groep eerder samenwerkte met senator Elizabeth Warren om anti-crypto wetgeving op te stellen.

In een video die in december 2023 opdook, gaf senator Roger Marshall toe dat hij en Elizabeth Warren de hulp van de ABA hadden ingeroepen bij het opstellen van de Digital Asset Anti-Money Laundering Act.

Zowel het Huis van Afgevaardigden als de Senaat hebben gestemd voor de intrekking van de SAB 121 richtlijnen. President Biden gebruikte echter zijn vetorecht om te voorkomen dat deze richtlijnen zouden worden opgeheven. Het besluit van Biden, dat door velen als controversieel wordt gezien, benadrukt de verdeeldheid binnen de Amerikaanse overheid over de regulering van digitale activa en de rol van banken hierin.


Post Views: 259

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 10.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment