Baas van grootste cryptobeurs: ‘nieuw tijdperk is begonnen’

Louise de Graaf


In de wereld van cryptocurrencies zijn er vele verschillende crypto exchanges te vinden. Van deze handelsplatformen steekt er één met kop en schouders bovenuit, met zowel het grootste handelsvolume als het grootste aantal gebruikers. 

Grote cryptobeurzen zien handelsactiviteit hard dalen

Grote cryptobeurzen zien handelsactiviteit hard dalen

Van 100 naar 200 miljoen gebruikers

Op 8 juni liet crypto exchange Binance weten dat zij 200 miljoen geregistreerde gebruikers hebben bereikt. Crypto nieuwssite Cointelegraph vroeg hen naar een nadere reactie op deze belangrijke mijlpaal voor hen.

De voorman van Binance, Richard Teng, gaf onder andere aan dat de mensen achter het handelsplatform zich vereerd voelen. Een dergelijke grote groep gebruikers hebben vinden ze onvoorstelbaar. De mijlpaal laat zien hoeveel vertrouwen de crypto community en crypto industrie hebben in het ecosysteem van Binance.

Het aantal gebruikers is volgens Teng in slechts 26 maanden verdubbeld van 100 naar 200 miljoen gebruikers. Deze snelle groei lijkt men toe te kunnen schrijven aan het veranderende landschap van cryptocurrencies.

“Deze mijlpaal is niet alleen een overwinning voor Binance. Het is ook een teken van robuuste groei en volwassenheid van de brede crypto sector. Het reflecteert een verandering van “eerste gebruikers” van crypto naar de “vroege meerderheid”, wat erop wijst dat een steeds groter deel van de wereldwijde populatie zichzelf klaarstoomt voor crypto en de eindeloze mogelijkheden ervan.”, aldus Teng.

1 miljard gebruikers als ultiem doel

Hoewel het handelsplatform erg blij is met de groei, betekent dit niet dat zij nu achterover zullen leunen. Het uiteindelijke doel is om 1 miljard gebruikers te registreren. Ze hopen dit te bereiken door initiatieven te steunen, die de financiële inclusie en innovatie bevorderen.

Daarnaast zijn er ook een aantal factoren buiten hun macht, die zullen moeten meewerken om uiteindelijk zo’n 1 op de 8 mensen in de wereld als geregistreerde gebruiker toe te kunnen voegen. Zo moet het totaal aantal crypto gebruikers in de hele wereld bijna verdubbelen om in de buurt van het doel te komen.

Ook is het van belang dat er politieke steun is voor de snelgroeiende ontwikkelingen van cryptocurrencies. Vooral in de Verenigde Staten is de koers van de overheid nog erg onduidelijk. De bijna 50 miljoen gebruikers in het land, zien al jaren een flipperkast van beleidsrichtingen van de Security and Exchange Commission (SEC) en andere overheidsorganisaties.

Toch lijkt er mogelijk een lichtpuntje te zijn op de horizon. Door de aankomende presidentsverkiezingen in november van dit jaar, zou er een verschuiving kunnen plaatsvinden. De presidentskandidaat Donald Trump heeft zichzelf namelijk benoemd tot ‘de crypto president’, wanneer hij gekozen zal worden.


Post Views: 420

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment