Baas van door Ripple (XRP) overgenomen bedrijf vertrekt plotseling

Louise de Graaf


Adrien Treccani, de CEO van het blockchain bedrijf Metaco, heeft na acht jaar zijn functie neergelegd. Treccani richtte het bedrijf in 2015 op in Zwitserland. Hij treedt af slechts een korte tijd na de overname door Ripple, die in 2023 plaatsvond.

Metaco is een blockchain custody bedrijf dat zich richt op het leveren van beveiligings- en infrastructuur oplossingen voor financiële instellingen en bedrijven die zich bezighouden met digitale activa. De overname in mei was bedoeld om de diensten van Ripple op het gebied van bewaring en uitgifte van crypto uit te breiden.


Miljoenen XRP bevroren door Binance na diefstal van Ripple baas

  • xrp-xrp-logo

    Ripple nieuws

$250 miljoen overname door Ripple

Ripple heeft een substantieel bedrag van $250 miljoen geïnvesteerd in de overname van Metaco. De stap sluit aan bij de bredere strategie om de invloed in de wereld van digitale financiën en blockchain technologie te vergroten. Bovendien stelt deze acquisitie Ripple in staat om institutionele klanten effectiever te ondersteunen met geavanceerde oplossingen voor het beheer van digitale activa.

Een woordvoerder van Ripple sprak zich lovend uit over het custody bedrijf. Ook werd er waardering uitgesproken voor de leiderschapsrol door Treccani in de integratie van het custody-team en de dienstverlening met Ripple na de acquisitie.

Waarom de CEO is opgestapt is echter onduidelijk. De timing ervan is wel opvallend: een dag na zijn opstap kondigde Ripple aan dat het een ander crypto custody bedrijf overneemt.

SEC boekt overwinning in XRP rechtszaak

In de voortslepende juridische strijd tussen Ripple en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), heeft de SEC onlangs een belangrijke overwinning geboekt. De rechtbank heeft besloten dat Ripple verplicht is om historische financiële verklaringen van de jaren 2022-2023, evenals details over contracten met institutionele verkopers, over te dragen aan de overheidsinstantie.

Deze ontwikkeling is een onderdeel van de langdurige rechtszaak waarin Ripple wordt beschuldigd van het aanbieden van ongeregistreerde effecten via zijn XRP token, een zaak met een claim van $1,3 miljard.

Ondanks Ripple’s argument dat dergelijke documenten uiterst gevoelig zijn, onderstreept deze beslissing de inzet van de SEC om grondig onderzoek te doen naar de activiteiten van Ripple. Deze zaak heeft niet alleen significante implicaties voor Ripple zelf, maar ook voor de bredere crypto-industrie.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment