Aptos breekt records met aantal transacties dankzij nieuw cryptospel

Louise de Graaf


De afgelopen dagen hebben de activiteiten op het Aptos (APT) netwerk een ongekende piek bereikt. Deze groei wordt toegeschreven aan de lancering van de nieuwe tap-to-earn game, Tapos Cat, die snel aan populariteit wint. Met deze ontwikkelingen vestigt Aptos een nieuwe standaard in de wereld van cryptocurrencies.

Succesvolle lancering van Tapos Cat

Aptos, ontwikkeld door voormalige Facebook-medewerkers, heeft een belangrijke mijlpaal bereikt door op 25 mei maar liefst 115,4 miljoen transacties in één dag te verwerken, een aanzienlijk aantal vergeleken met de 31,7 miljoen van Solana (SOL). Deze stijging overtreft het vorige record van 65 miljoen transacties door Sui Network met een marge van meer dan 50%.

De belangrijkste factor achter deze toename is de lancering van het spel Tapos Cat. Binnen de eerste dag na de lancering op het mainnet verwerkte het spel indrukwekkend 10 miljoen transacties. Tapos Cat stelt gebruikers in staat om $HEART tokens te verdienen door een virtuele kat te ‘kietelen’. De game biedt een gratis ervaring gedurende de eerste 72 uur, wat spelers stimuleert om deel te nemen zonder extra kosten.

De rol van de Aptos infrastructuur

De toegenomen activiteit op Aptos heeft niet geleid tot hogere gas fees of lagere succespercentages. Dit is mogelijk gemaakt door de Aggregator functie op het Aptos platform, die de gelijktijdige verwerking van meerdere transacties vergemakkelijkt, wat zorgt voor een naadloze en efficiënte gebruikerservaring.

Volgens Aptoscan bereikte de blockchain op dezelfde dag een all-time high van 32.000 transacties per seconde (TPS). Deze cijfers onderstrepen de groeiende adoptie en het momentum in de crypto-industrie.

Sommige critici hebben echter zorgen geuit over de duurzaamheid en praktische bruikbaarheid van Tapos Cat. Er wordt gesteld dat de nadruk van het spel op click-and-buy interacties mogelijk bedoeld is om statistieken kunstmatig op te blazen, in plaats van daadwerkelijk te voldoen aan de behoeften van de gebruikers. Ondanks deze kritiek zien voorstanders van Aptos het spel als een belangrijk project dat de robuustheid en schaalbaarheid van het Aptos netwerk voor eens en altijd laat zien aan de wereld.

Toekomstige plannen van Aptos Labs

Aptos Labs blijft toegewijd aan het opschalen van hun missie om miljarden mensen toegang te geven tot crypto. De lancering van Tapos Cat heeft niet alleen de transacties op het platform verhoogd, maar ook de potentie en veerkracht van de Aptos blockchain duidelijk gemaakt.


Post Views: 26

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 12.000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment