Amerikaanse staat koopt +$100 miljoen aan bitcoin, koers reageert

Louise de Graaf


Sinds de grote Amerikaanse bitcoin (BTC) beursfondsen (ETF’s) zijn gelanceerd begin dit jaar, was het wachten op het moment dat grote institutionele partijen aan boord zouden stappen. Onlangs is bekend geworden dat de Amerikaanse staat Wisconsin in een aantal bitcoin ETF’s heeft geïnvesteerd. “Een goed teken” zegt ETF-expert Eric Balchunas.

Maandelijks cryptohandelsvolume zakt voor het eerst in zeven maanden

Maandelijks cryptohandelsvolume zakt voor het eerst in zeven maanden

Amerikaanse staat Wisconsin zet Bitcoin-stap

Uit recent ingediende documenten blijkt dat de staat Wisconsin 94.562 aandelen in het Bitcoin ETF van BlackRock heeft gekocht. Daarnaast kocht het voor 64 miljoen dollar aan aandelen in Grayscale’s GBTC fonds. De staat deed dit in het eerste kwartaal van dit jaar.

In totaal stopte de staat ongeveer 164 miljoen dollar in de fondsen. De stap is opvallend volgens Balchunas, een bekende ETF-expert. Volgens hem durven dergelijke grote instituties het meestal pas een jaar na de lancering van een ETF aan om erin te investeren. Dat zou te maken hebben met liquiditeit, die vlak na de lancering van een ETF vaak nog ontbreekt.

Maar, zo stelt Balchunas, “dit was geen gewoonlijke lancering.” Vlak na de lancering van de Bitcoin ETF’s in de VS ontvingen de fondsen namelijk al direct zeer veel interesse waarmee de fondsen historie schreven. Over het nieuws dat Wisconsin nu al in bitcoin heeft geïnvesteerd, schrijft Balchunas:

“Zoals we hebben gezien waren dit geen gewone lanceringen. Een goed teken: verwacht meer, aangezien instellingen de neiging hebben om in kuddes te bewegen.” 

De koers reageerde in eerste instantie positief op het nieuws met een stijging van ongeveer 1 procent. De negatieve druk als gevolg van de hoger dan verwachte inflatiecijfers lijkt nu echter de overhand te krijgen.

BTC investering is maar een kleine fractie

De investering van meer dan 100 miljoen dollar is overigens relatief klein. Wisconsin heeft 165 miljard dollar onder beheer wat bestemd is voor onder andere het pensioenfonds van de staat.

De bekendmaking volgt nadat de deadline van 15 maart verstreek. Voor die datum moesten institutionele investeerders met meer dan 100 miljoen aan investeringen onder beheer bekendmaken welke activa zij bezitten. De markt houdt deze indieningen dan ook scherp in de gaten om te zien of er nog andere grote namen aan boord zijn gestapt.

Een andere bekende naam die in bitcoin ETF’s heeft geïnvesteerd is bankgigant JPMorgan.


De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 12.000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.


Post Views: 300

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment