Altcoins hebben bitcoin in het vizier, ‘altseason’ op de loer

Louise de Graaf


Vanmiddag schreven we dat sommige analisten denken dat we aan de vooravond staan van ‘altseason’, maar dat niet iedereen hiervan overtuigd is. Volgens Glassnode begint de rotatie naar altcoins inderdaad op gang te komen.


🚀 Nederlanders maken lezers van Crypto Insiders vandaag SHIBA miljonair; pak jouw gratis 1.000.000 SHIB

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Is ‘altseason’ dan toch begonnen?

Dat schrijft het on-chain onderzoeksbureau in het wekelijkse rapport The Week Onchain. Handelaren lijken steeds meer bereid te zijn om risico te nemen. Weliswaar groeiden bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) vorige week nog, maar altcoins beginnen nu in verhouding meer tractie te krijgen. Coins waar veel geld naartoe is vertrokken zijn solana (SOL), polkadot (DOT), cosmos (ATOM) en aanverwante coins in deze ecosystemen.

Glassnode heeft zijn eigen ‘altseason-indicator’, die na een korte dip in januari sinds 4 februari weer ‘aan’ staat. Dat betekent dat altcoins harder zouden moeten groeien dan bitcoin en dat het momentum voor de altcoins toeneemt.

Met name in bearmarkten is het volgens deze indicator ongunstig om te investeren in altcoins, die zijn namelijk volatieler en dalen dus ook harder als bitcoin daalt. We moeten benadrukken dat altcoins best kunnen stijgen als de indicator ‘uit’ staat, het betekent slechts dat bitcoin dan beter presteert dan de gemiddelde altcoin.

Bitcoin had bij de publicatie van het rapport een dominantie van 52,4% van de gehele cryptomarkt. Ethereum en stablecoins waren respectievelijk goed voor 17% en 7%, terwijl andere altcoins 23,6% van de markt hadden. Als de omstandigheden optimaal zijn voor altcoins, dan zal het aandeel van bitcoin de komende tijd af moeten nemen.

De Altcoin Season Index van BlockchainCenter toont eveneens dat de markt bijna in ‘altseason-territorium’ zit. Die index staat nu op een waarde van 59, terwijl hij voor altseason op minimaal 75 moet staan. Op 19 februari piekte de maatstaf bovendien op 71, altseason is dus relatief snel te bereiken.

Markt nog steeds bullish op bitcoin

Toch lijkt het erop dat handelaren niet minder bullish zijn geworden op bitcoin (BTC), alhoewel er wel enige rotatie plaats zou vinden. Vorige week waren de nieuwe spot-ETF’s voor bitcoin de grootste bestemming van nieuw kapitaal. Ook is het aantal bitcoins op Coinbase al sinds 2015 niet zo laag geweest als nu.


De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 9000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment