Altcoins ‘beginnen wakker te worden’, volgens Nederlandse crypto-expert

Louise de Graaf


Altcoins presteren al geruime tijd ondermaats aan bitcoin (BTC). Terwijl de koning der cryptocurencies ondanks de wekenlange correctie nog altijd dicht bij zijn oude prijsrecord staat, bevinden de meeste altcoins zich hier nog mijlenver onder. Volgende de bekende Nederlandse crypto-analist Michaël van der Poppe lijkt een trendommekeer echter aanstaande, en zouden altcoins eindelijk uit hun schulp kunnen kruipen.


📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀

BTC dominantie ‘waarschijnlijk gepiekt’

De bitcoin dominantie, ofwel de marktkapitalisatie van bitcoin ten opzichte van de totale cryptomarkt, bevindt zich al sinds de hardnekkige beamarkt van 2022 in een opwaartse trend. Dit betekent simpelweg dat bitcoin beter presteert dan de rest van de markt, en dus een steeds groter deel van de markt in beslag neemt.

Halverwege april nam bitcoin voor het eerst sinds april 2021, te midden van de vorige bullmarkt, 57 procent van de totale cryptomarkt in beslag. Sindsdien heeft de bitcoin dominantie steeds lagere pieken neergezet, en volgens Van der Poppe zal deze trend de komende tijd voortgezet worden.

Gisteren liet de bekende analist op socialmediaplatform X namelijk weten dat hij denkt dat de bitcoin dominantie zijn absolute piek heeft gezien. Hij schreef het volgende aan zijn meer dan 700 duizend volgers:

‘’Altcoins beginnen te ontwaken in hun Bitcoin-paren, wat betekent dat de rotatie is begonnen. De bodem voor altcoins is waarschijnlijk bereikt (BTC-paren). De dominantie van Bitcoin heeft waarschijnlijk zijn piek bereikt.’’

Crypto-analist Matthew Hyland liet eerder vandaag tevens op X weten dat de bitcoin dominantie op de wekelijkse grafiek onder een belangrijk steunniveau is gedoken. Dit zou betekenen dat de dominantie de komende tijd verder zou kunnen dalen. Echter heeft de week nog enkele dagen te gaan, en dus is het vooralsnog afwachten geblazen.

Bitcoin en cryptomarkt herstellen van bloedbad

Bitcoin en de rest van de markt zijn de afgelopen dagen hard onderuit gegaan. De bitcoin koers is voor het eerst sinds februari weer onder de $57.000 gedoken. Vandaag kleurt ‘s werelds grootste crypto echter weer licht in het groen, met een actuele koers van vlak onder de $59.000.

Altcoins doen het momenteel vele malen beter. Veel cryptomunten staan dik in de plus en hebben een groot deel van hun daling van de afgelopen week alweer goedgemaakt. Alleen de tijd kan vertellen of altcoins de komende tijd verder tot de voorgrond van de cryptomarkt kunnen treden.


Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment