Algorand komt met gedurfde advertentie tegen Bitcoin, Ethereum en Solana

Louise de Graaf


De Algorand (ALGO) Foundation heeft recentelijk de crypto-gemeenschap enigszins opgeschud met een nieuwe advertentie die de grootste concurrenten in de sector, bitcoin (BTC), ethereum (ETH) en solana (SOL), stevig aanpakt. De advertentie leidde tot zeer wisselende reacties in de crypto-wereld


🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Kritiek op de ‘Big Three’ crypto

Op 23 mei lanceerde de Algorand Foundation een advertentie op YouTube getiteld “When blockchains meet the real world, only one delivers” In de reclame proberen klanten in een supermarkt te betalen met verschillende cryptomunten.

De bitcoin-betaler wordt door de caissière verteld dat hij 27 minuten moet wachten vanwege de lange transactie tijd. De klant die met ETH wil betalen, krijgt te horen dat de transactie $112 aan kosten met zich meebrengt. De klant die solana gebruikt, ziet zijn transactie keer op keer mislukken.

Daarna schakelt de camera over naar een andere kassa waar klanten direct worden geholpen met betalingen in algorand. Hierbij worden de voordelen van Algorand benadrukt met de slogans: “Instant finality. Low Fees. Designed for the speed of life.”

Anthony Scaramucci, een bekende politiek consultant en ondernemer, maakt een cameo aan het einde van de advertentie, waarin hij vraagt hoe hij kan betalen met Algorand.

Gemengde reacties op Algorand

De advertentie heeft al snel meer dan 700.000 views verzameld op X (voorheen Twitter) en veroorzaakte veel discussie.

Een andere gebruiker, bekend als “Fiskantes”, vertelde zijn 90.000 volgers dat negatieve campagnes zoals deze vroeg in de adoptiecyclus een laag niveau laten zien en een gebrek aan originele ideeën. Hij benadrukte dat elke blockchain met hoge transactiesnelheden dergelijke claims kan maken totdat ze daadwerkelijk intensief worden gebruikt.

Niet alle reacties waren negatief. Hilmar Ingimundarson, mede-oprichter van Kernel Edge, noemde de marketing van Algorand “spot on”, terwijl “Vet”, mede-oprichter van XRP Cafe, vond dat de advertentie grappig was ondanks de harde aanpak van andere netwerken.

ALGO’s positie in de markt

Ondanks de felle marketing is Algorand zelf ook niet zonder uitdagingen. Algorand heeft een totale waarde van slechts $96 miljoen, wat een fractie is van de $65 miljard op Ethereum en $4,8 miljard op Solana.

Daarnaast heeft Algorand zijn block explorer, AlgoExplorer, moeten sluiten wegens financiële redenen. Dit benadrukt de interne problemen waar het netwerk mee kampt, ondanks de ambitieuze marketinginspanningen.


Post Views: 34

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 12.000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment