Al $7 miljard weg uit Grayscale bitcoin ETF, expert waarschuwt voor meer

Louise de Graaf


Afgelopen week trokken de nieuwe Amerikaanse bitcoin (BTC) spot exchange-traded funds (ETF’s), of beursfondsen, weer flink wat kapitaal aan.

Bijna $2,3 miljard stroomde netto naar de ETF’s. Dat ging gepaard met een afname van de uitstroom uit het Grayscale fonds. Desondanks waarschuwen analisten dat de leegloop uit het Grayscale fonds mogelijk nog niet ten einde is.


🚀 Nederlanders maken lezers van Crypto Insiders vandaag SHIBA miljonair; pak jouw gratis 1.000.000 SHIB

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Grayscale Bitcoin ETF behaalt uitstroom van $7 miljard

Van de elf nieuwe Amerikaanse spot bitcoin fondsen bestond al een fonds voordat het werd omgezet in een ETF. Dat is het bitcoin fonds van Grayscale (GBTC), en het is nog altijd verreweg het grootste bitcoin fonds ter wereld.

Hoewel de nieuwe bitcoin-ETF’s inmiddels miljarden hebben aangetrokken, heeft het Grayscale fonds de afgelopen weken enkel een uitstroom gezien.

Deze leegloop is inmiddels aan het afremmen, maar bereikte afgelopen week alsnog de mijlpaal van $7 miljard.

Doordat het fonds nu een ETF is, kunnen investeerders makkelijker uitstappen. Veel investeerders nemen die beslissing om hun winst te verzilveren.

Een grote groep neemt de kans om over te stappen naar een van de andere nieuwe ETF’s. Alle andere bitcoin-ETF’s hanteren namelijk lagere kosten.

ETF expert waarschuwt dat Grayscale leegloop door zal gaan

Van deze $7 miljard stroomde het merendeel uit het fonds in de eerste weken na de lancering. In januari stroomde in totaal ongeveer $5,6 miljard uit het fonds. In februari is dat tot dusver nog slechts $1,4 miljard.

Ondanks deze grote uitstroom is het GBTC fonds nog altijd het grootste bitcoin fonds ter wereld en beheert momenteel nog steeds meer dan $23 miljard aan bitcoin.

Dat betekent echter dat er nog flink wat ruimte is voor meer bitcoin om het fonds te verlaten. ETF-expert Nate Geraci, president van de ETF Store, waarschuwt dan ook dat de leegloop mogelijk nog niet voorbij is: “Het is nog vroeg. Ik denk dat het leegbloeden van de activa zal doorgaan.”

We weten in elk geval dat Genesis op het punt staat om $1,6 miljard te verkopen uit het Grayscale fonds. Volgens Coinbase zal dit echter geen zware druk op de koers veroorzaken. De grote Amerikaanse beurs verwacht namelijk dat het geld binnen crypto zal blijven en mogelijk naar de andere ETF’s zal gaan.


Post Views: 33

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment