AI gaat cruciaal worden bij handelen volgens JPMorgan, ook in crypto

Louise de Graaf


JPMorgan, de grootste investeringsbank ter wereld, heeft onlangs onthuld dat institutionele handelaren en investeerders steeds meer inzetten op kunstmatige intelligentie (AI) en machine learning (ML) als de toekomst van handel. Volgens het onderzoek onder 4.010 institutionele handelaren uit 65 landen gelooft maar liefst 61% dat AI en ML binnen de komende drie jaar de meest impactvolle technologieƫn zullen zijn die de handel zullen vormgeven, ook binnen de crypto handel


šŸŽ Begin het nieuwe jaar goed: ā‚¬10,- gratis crypto naar keuze

AI in crypto trading

De ā€œe-Trading Edit: Insights from the Insideā€ enquĆŖte van JPMorgan laat een significante verschuiving zien in de perceptie van technologieĆ«n die het handelen op de markt zullen domineren. AI en ML stonden bovenaan de lijst, gevolgd door application programming interface (API) integratie, die door 13% van de respondenten werd gekozen als een van de belangrijkste technologieĆ«n, dat meldt Cointelegraph.

Uiteraard heeft dit groeiende belang van AI in de handel ook invloed op de crypto-handel. Wellicht dat we komende jaren dus steeds meer AI-tools gaan zien waarmee crypto gebruikers hun favoriete coins kunnen verhandelen op allerlei verschillende handelsplatformen.

Dit markeert een opmerkelijke groei van AI in de sector, aangezien deze technologie slechts twee jaar geleden door 25% van de respondenten als belangrijk werden beschouwd. Deze toename wijst op een snel groeiend vertrouwen in de potentie van AI om de handelssector te innoveren en gaat natuurlijk ook gepaard met de opkomst van AI in het algemeen.

Interessant is dat de enquĆŖte ook een groeiende scepsis aan het licht bracht over de rol van andere technologieĆ«n in de handel, waaronder mobiele handelsapplicaties en blockchain. Sinds 2022 hebben deze technologieĆ«n respectievelijk 18% en 23% van de investeerderskeuzes als veelbelovende technologieĆ«n voor handel verloren. Als we het rapport van JPMorgan dus mogen geloven is blockchain achterop AI geraakt.

De crypto-uitdaging

Terwijl institutionele beleggers hun geloof in AI verdubbelen voor handelsdoeleinden, lijkt hun bereidheid om zich te wagen aan cryptocurrency-handel af te nemen. Volgens de resultaten van de enquĆŖte heeft 78% van de institutionele handelaren geen plannen om binnen de komende vijf jaar cryptocurrencies zoals bitcoin (BTC) of digitale munten te verhandelen. Dit percentage is gestegen ten opzichte van het voorgaande jaar, toen 72% aangaf geen interesse te hebben in dergelijke activa. Dit is interessant, gezien het feit dat het percentage respondenten dat al met crypto handelt of is begonnen met handelen licht is gestegen van 8% in 2023 naar 9% in 2024.


Post Views: 97Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment