AI-crypto fusie uitgesteld: supermunt krijgt nieuwe lanceerdatum

Louise de Graaf


Het is een primeur voor de crypto-industrie; de eerste tokenfusie is officieel. Drie AI-projecten Fetch.AI (FET), SingularityNET (AGIX) en Ocean Protocol (OCEAN) willen samengaan tot één enkel project, en wel onder de naam ‘Artificial Superintelligence Alliance’. Dat betekent dat de 3 bijbehorende tokens ook zullen fuseren tot een zogenaamde supertoken.

De fusie stond oorspronkelijk gepland voor deze week, maar is nu met een maand uitgesteld.

Crypto Ontbijt: Bitcoin volatiliteit, ethereum-ETF uitstel & memecoin crash

Crypto Ontbijt: Bitcoin volatiliteit, ethereum-ETF uitstel & memecoin crash

Fusie AI-crypto uitgesteld

Eind vorige maand kreeg het initiatief twee verschillende data voor de fusie. Het zijn twee data geworden omdat FET als eerste omgezet zou worden in ASI met een conversiepercentage van 1:1. Deze fusie zou oorspronkelijk op 11 juni  plaatsvinden. Het tweede deel is de omzetting van AGIX en OCEAN in ASI, wat op 13 juni plaats zou vinden. Daarvoor zouden omzettingspercentages van respectievelijk 0,433350:1 en 0,433226:1 zijn.

Gisteravond kondigde de Artificial Intelligence Superalliance echter op het sociale mediaplatform X aan dat de fusie is uitgesteld tot 15 juli. Er zouden logistieke redenen zijn die de fusie hebben verhinderd. Ook vanwege technische vereisten voor crypto exchanges, validators en de rest van het ecosysteem zou uitstel nodig zijn.

Daarom worden de drie tokens vóór die tijd gewoon nog verhandeld op exchanges. Na het nieuws daalden FET, AGIX en OCEAN met respectievelijk 8%, 7% en 6%.

AI in een ‘bubbel’ of niet?

De fusie was niet alleen bijzonder omdat het de eerste fusie van verschillende cryptocurrencies lijkt te zijn, maar ook omdat de drie tokens niet bepaald klein zijn.

FET, AGIX en OCEAN hebben op het moment van schrijven respectievelijk een marktwaarde van 4 miljard dollar, 860 miljoen dollar en 440 miljoen dollar waard. Daarmee staan ze op respectievelijk plek 28, plek 105 en plaats 166 van alle cryptocurrencies. Gezamenlijk zouden ze dan de fusie een marktkapitalisatie hebben van $5,3 miljard waarmee het direct in de top 25 grootste cryptomunten terechtkomt.

Volgens analisten zullen deze drie tokens niet de enige crypto zijn die in te toekomst kunnen fusreren. Er zijn namelijk heel veel cryptocurrencies die erg op elkaar lijken, daarom zouden meer projecten op overnames en fusies kunnen rekenen. Er zijn ook verschillende nieuwe samenwerkingen aangekondigd. Tegelijkertijd gaat regelmatig het nieuws rond dat alles omtrent artificial intelligence in een bubbel zit, wat ook zou kunnen slaan op dit soort AI-coins.


Post Views: 0

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment