9 crypto exchanges geblokkeerd in grootste land, waaronder Binance

Louise de Graaf


Negen verschillende crypto exchanges worden uit India ge-bonjoured. Ze hebben allemaal een compliance notice ontvangen. Daarin staat dat ze niet in het land mogen opereren totdat ze aan de regelgeving van India voldoen. De Financial Intelligence Unit (FIU), de Indiase financiële waakhond, heeft aan het Ministerie van Elektronica en Informatietechnologie gevraagd de sites van de exchanges te blokkeren.


🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIB miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Negen crypto exchanges mogen niet meer opereren in India door regulering

Negen verschillende crypto exchanges zijn door de Indiase financiële waakhond op de vingers getikt. Ze hebben allemaal een compliance notice in de brievenbus gekregen en moeten aan de Indiase regelgeving voldoen om weer in het land te mogen opereren. Volgens de FIU opereren de exchanges illegaal in het land. 

De organisatie heeft het Ministerie van Elektronica en Informatietechnologie gevraagd de sites te blokkeren. Het gaat om Binance, Kucoin, Huobi, Kraken, Gate.io, Bittrex, Bitstamp, MEXC Global en Bitfinex. Daarmee worden in één klap een aantal van de grootste platforms in het land niet meer beschikbaar. Ze zullen niet meer toegankelijk zijn totdat de platforms weer aan de regelgeving voldoen. Hoe lang dat gaat duren is niet bekend.

De FIU had de volgende verklaring voor hun acties: 

“Virtual Digital Asset Service Providers (VDA SP’s) die actief zijn in India (zowel offshore als onshore) en zich bezighouden met activiteiten zoals de uitwisseling tussen virtuele digitale activa en fiatvaluta’s, (…), moeten worden geregistreerd bij de FIU IND als rapporterende entiteit en voldoen aan de reeks verplichtingen zoals voorgeschreven door de Prevention of Money Laundering Act 2002.”

Enkel Coinbase en Bybit nog beschikbaar

Daarmee blijven uit de top tien grootste crypto exchanges alleen Coinbase en Bybit beschikbaar voor Indiase gebruikers. Binance is naast het verliezen van hun Indiase klanten ook al niet meer beschikbaar in Nederland en België. Volgens de FIU is “de verplichting enkel gebaseerd op activiteiten en niet op fysieke aanwezigheid in India.”

Hoewel 31 providers zich hebben geregistreerd bij het agentschap, zei de FIU dat offshore entiteiten “die een aanzienlijk deel van de Indiase gebruikers bedienen” zich niet hebben geregistreerd.

Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment