$7 miljard in bitcoin na 5 jaar plotseling in beweging

Louise de Graaf


Afgelopen nacht is de bitcoin (BTC) koers gedaald nadat Mt. Gox, een failliete crypto exchange, opeens miljarden dollars aan BTC verplaatste. Dit veroorzaakte angst onder investeerders omdat het nieuwe druk kan veroorzaken op de koersen.

De Bitcoin halving – wat zijn de vooruitzichten na 4 weken?

De Bitcoin halving - wat zijn de vooruitzichten na 4 weken?

Mt. Gox verplaatst miljarden dollars aan bitcoin

Volgens gegevens van Arkham Intelligence heeft Mt. Gox minstens 42.830 BTC, ter waarde van ongeveer $2,9 miljard, vanuit zijn cold wallets verplaatst. Whale Alert meldt echter transacties met een totale waarde van meer dan 7 miljard dollar.

De bitcoins werden naar onbekende wallets gestuurd. Dit heeft geleid tot onrust op de markt, aangezien investeerders vrezen voor een mogelijke dump van een groot aantal bitcoins. De koers van bitcoin daalde als gevolg hiervan met meer dan 4 procent.

Data van Arkham Intelligence, dat wallets van opvallende organisaties en personen volgt, laat zien dat Mt. Gox nog steeds ongeveer $9,42 miljard aan bitcoin bezit in de geïdentificeerde wallets.

Update (09:50): Inmiddels zijn alle 141.000 bitcoin uit de Mt. Gox col wallet naar een nieuwe wallet verplaatst. Dat meldt on-chain analist Axel Adler.

Onzekerheid of terugbetaling Mt. Gox bitcoins is begonnen

Mt. Gox was ooit een van de grootste crypto exchanges ter wereld, totdat het in 2014 werd gehackt en bijna 850.000 bitcoins verloor. Destijds vertegenwoordigde dat een waarde van ongeveer $450 miljoen.

Het faillissement van Mt. Gox veroorzaakte een schokgolf door de cryptowereld, en veel investeerders verloren hun geld. Ook nu nog veroorzaakt de ondergang van de exchange schokgolven.

Sindsdien is de trustee van Mt. Gox belast met het terugbetalen van de schuldeisers. In september 2023 werd aangekondigd dat de terugbetalingsdeadline is uitgesteld tot 31 oktober 2024. Of de bitcoins in deze specifieke transacties verband houden met uitbetalingen aan schuldeisers, blijft onduidelijk.

De markt reageert vaak sterk op grote bewegingen van bitcoin, vooral als ze afkomstig zijn van bekende entiteiten zoals Mt. Gox. De angst voor een plotselinge verkoop van een groot aantal bitcoins kan leiden tot paniekverkopen, waardoor de prijs verder daalt.

Reactie bitcoin koers

Ook nu weer daalde de bitcoin als gevolg van deze zorgen. Waar BTC gisteravond nog even door de 70.000 dollar heen leek te breken, draaide de koers in de loop van de nacht bij. Vanaf 70.000 dollar daalde BTC vervolgens met zo’n 4 procent in waarde.

De bitcoin koers daalde gisteravond en afgelopen nacht nadat Mt. Gox plotseling een grote hoeveelheid BTC verplaatste.
De bitcoin koers daalde gisteravond en afgelopen nacht nadat Mt. Gox plotseling een grote hoeveelheid BTC verplaatste.

Analist Miles Deutscher laat op socialmediaplatform X weten zich geen zorgen te maken over de verkopen:

“De markt wordt opgeschrikt door de Mt. Gox-transacties, waarbij meer dan $7 miljard naar een onbekende wallet werd verplaatst. […]  Persoonlijk maak ik me geen zorgen: de markt is sinds januari op de hoogte van de terugbetalingen, […] Hoewel er ongetwijfeld sprake zal zijn van enige verkoopdruk, beschouw ik de daarmee samenhangende angst nog steeds als een solide kans om meer in te slaan.”


Post Views: 1.061

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 10.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment