5 tips om veelgemaakte crypto fouten te vermijden

Louise de Graaf


De crypto wereld kent vele mogelijkheden voor beginnende investeerders. De verleiding om grotere risico’s te nemen is groot en de beloftes zijn schijnbaar eindeloos. Voor beginners kan het echter een mijnenveld zijn van valkuilen en fouten. Hieronder staan vijf veelgemaakte fouten uitgewerkt. Deze worden door beginners vaak gemaakt bij het handelen in cryptovaluta. Zo kan men deze actief voorkomen.

1. Emotioneel crypto traden

Een van de grootste valkuilen voor beginners is het handelen op basis van emoties. Daarmee wordt bedoeld dat men handelt met impulsen. Het is verleidelijk om je te laten meeslepen in een ‘hype’. Of direct alles te verkopen als de koers een keer crasht. Echter, het is belangrijk om rationele beslissingen te nemen op basis van feiten en analyses.

2. Geen onderzoek doen

Een andere veelgemaakte fout is het gebrek aan onderzoek voorafgaand aan het investeren. Men niet ieder minuscuul detail hoeft te weten om ergens in te investeren. Maar het is wel goed om te weten wie er achter een project zitten, en wat hun plannen zijn. Door onderzoek te doen, kun je geïnformeerde beslissingen nemen en jezelf beschermen tegen onnodige risico’s.

3. Verkeerd platform kiezen

Het kiezen van het juiste handelsplatform is cruciaal om oplichting te voorkomen. Er gaan veel online crypto exchanges rond die valse beloftes maken, met groot risico. Het is dan ook goed om op sites zoals Coingecko te onderzoeken of een platform wel betrouwbaar is. Bijvoorbeeld met een hoge trust score, proof-of-reserves en een grote hoeveelheid klanten. Het is ook belangrijk om op je hoede te zijn voor namaak-sites.

4. Leverage traden zonder ervaring

Leverage trading kan verleidelijk zijn vanwege de potentieel grote winsten, maar het kan ook tot aanzienlijke verliezen leiden, vooral voor beginners zonder ervaring. Het is belangrijk om eerst een solide begrip van de markt en handelsstrategieën te ontwikkelen voordat je leverage gebruikt.

5. FOMO (Fear of missing out)

FOMO past ook in het rijtje van emotioneel handelen, maar vereist een aparte uitleg. The fear of missing out is de angst om achter te blijven op de rest van de markt omdat ergens niet in geïnvesteerd is. Bijvoorbeeld met memecoins zoals pepe (PEPE). Als je een token hard de lucht in ziet gaan, schiet dan niet in de stress. Vaak heeft de munt dan al zijn hoogtepunt bereikt. Zoek in plaats daarvan naar goede alternatieven.


🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto

Over de Nederlandse crypto exchange Bitvavo

Bitvavo is het grootste cryptocurrency-handelsplatform van Nederland. Het staat geregistreerd bij De Nederlandsche Bank (DNB), wat betekent dat het voldoet aan strenge regelgeving.Het platform is makkelijk in gebruik en heeft een breed scala aan cryptocurrencies om uit te kiezen. 

Bovendien biedt Bitvavo lezers van Crypto-Insiders de mogelijkheid om tot €10.000 gratis te handelen. Daarnaast ontvang je €10 aan gratis crypto direct na registratie. Daardoor is het een uitstekende keuze voor beginners die willen starten met cryptocurrency-handel. Registreren met deze unieke voordelen kan via deze link.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment