4 grote altcoins maken snoekduik na bijzonder nieuws van Binance

Louise de Graaf


Er zijn tegenwoordig zóveel altcoins dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Helaas is niet iedere altcoin even populair, en dat hebben crypto exchanges ook in de gaten. Binance heeft op maandag besloten om 4 altcoins uit zijn aanbod te halen, waarna de koersen van deze coins flink zijn gecrasht. Opvallend genoeg gaat het niet om de minste namen.


Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in mei gratis crypto

Binance verwijdert 4 grote altcoins

In een aankondiging schrijft Binance dat het gaat om OmiseGO (OMG), Waves (WAVES), Wrapped NXM (WNXM) en NEM (XEM). Hierdoor verdwijnen binnenkort de handelsparen OMG/USDT, WAVES/BTC, WAVES/ETH, WAVES/TRY, WAVES/USDT, WNXM/USDT en XEM/USDT.

Specifieke redenen voor de delisting geeft Binance niet, alhoewel het wel een aantal algemene redenen op een rijtje zet. Denk daarbij aan de inzet van de projectonwikkelaars, het handelsvolume en liquiditeit, de stabiliteit en veiligheid van het netwerk, de mate van communicatie met de achterban en regelgeving.

Voor alle handelsparen geldt dat de laatste handelsdag 17 juni om 9 uur ‘s ochtends zal zijn. Daarna zal het ook niet meer mogelijk zijn om de tokens te storten. Tokenopnames worden gestaakt op 17 september om 9 uur. Na dat moment is het mogelijk dat Binance de overgebleven tokens in het bezit van klanten automatisch omzet naar stablecoins. Toch garandeert de cryptobeurs dit niet. Daarom is het belangrijk om je coins vóór die tijd om te zetten in een andere coin, of te verplaatsen.

Verder worden de tokens uit Binance’ Simple Earn-programma gehaald op 13 juni. Daarna zitten de tokens in Binance’ spot-walletadressen van klanten. Ook past de exchange op 11 juni de futurescontracten voor WAVES aan. Je kunt een half uur vóór die tijd geen nieuwe posities openen, en je wordt aangeraden om de positie te sluiten.

Koersen altcoins dalen hard na Binance’ beslissing

Vlak na dit nieuws zijn de koersen van deze vier tokens flink gedaald. De koers van OMG daalde van zo’n 70 dollarcent naar 50 dollarcent (-28%). Die van WAVES crashte van 2,4 dollar naar 1,6 dollar (-30%), en XEM ging van 0,036 cent naar 0,024 cent (-33%). De prijs van WNXM daalde kortstondig met bijna 12%, maar daarna steeg de koers weer. Op het moment van schrijven is het verlies beperkt gebleven tot 5%.

Opvallend is dat de altcoins nog niet zo lang geleden een aanzienlijke marktwaarde hadden. NEM (XEM) was begin 2021 nog ruim 7 miljard dollar waard, en Waves piekte in 2022 op zo’n 5 miljard dollar. Voor OmiseGO gold voor eind 2021 een marktwaarde van zo’n 2,5 miljard dollar.


Post Views: 0

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 10.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment