4 altcoins zijn nemen de crypto markt over in Azië

Louise de Graaf


De laatste jaren groeit de Zuid-Koreaanse crypto sector in rap tempo, en lokale crypto exchanges beginnen ook steeds toonaangevender te worden op de wereldwijde crypto markt. Opmerkelijk is ook dat Zuid-Koreaanse handelaren in vergelijking tot de norm veel meer risico’s nemen en altcoins prefereren boven de grote jongens zoals bitcoin (BTC) en ethereum (ETH).

Dit risicovolle handelsgedrag kan leiden tot sterke groei van bepaalde altcoins vrijwel volledig vanwege de Zuid-Koreaanse handelsactiviteit. Ook deze week steken een aantal altcoins er in Zuid-Korea met kop en schouders bovenuit. Dit blijkt uit data van Upbit, de grootste crypto exchange in het Oost-Aziatische land.


Crypto ontbijt: FTX hack opgelost, riskante EU-wet en Larry David

  • icon-altcoins

    Altcoin nieuws

Axie Infinity (AXS)

De eerste coin die een opvallend hoog handelsvolume noteerde was axie infinity (AXS). Met een marktkapitalisatie van bijna $1 miljard is AXS een van de grootste metaverse/gaming crypto projecten. Op Upbit steeg het handelsvolume in de afgelopen 24 uur van AXS met ruim 34 procent. Op andere grote exchanges lag deze stijging grotendeels onder de 5 procent. Dit verschil toont goed het gebrek aan correlatie tussen Zuid-Koreaanse handelsactiviteit en de handelsactiviteit elders.

PlayDapp (PLA)

De tweede altcoin is playdapp (PLA). PLA noteerde in de afgelopen 24 uur op Upbit een fors volume van ruim $700 duizend.  Het volume van PLA op Binance steeg ook iets wat en bedroeg de afgelopen 24 uur $294 duizend. PLA is tevens een project dat zich richt op de gaming sector. Ook heeft het project een eigen NFT (non-fungibel token) marktplaats.

Polymesh (POLYX)

Vervolgens viel ook polymesh (POLYX) op. Polymesh is een blockchain die zich focust op de institutionele sector en richt zich daarbij vooral op het integreren van gereguleerde assets. De afgelopen week nam het handelsvolume van POLYX plotseling snel toe op Upbit. Grote exchanges zoals Binance en HTX volgden vervolgens ook.

Arbitrum (ARB)

De laatste altcoin die het goed deed in Zuid-Korea is de Layer-2 oplossing arbitrum (ARB). Met een marktkapitalisatie van meer dan $2,2 miljard is ARB de grootste altcoin in dit lijstje. Het handelsvolume van ARB steeg vorige week met ruim 200 procent naar een gemiddeld volume per uur van $1 miljoen. Ook op Binance steeg het volume hard.

Vragen over dit nieuws? Doe gratis mee met onze bruisende Discord-community van meer dan 9000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment