3 redenen waarom de ethereum koers sterk kan stijgen

Louise de Graaf


Nu de eerste deadlines voor de Securities and Exchange Commission (SEC) naderen, houden crypto handelaren hun ogen gericht op witte rook van de commissie. Een akkoord kan een flinke opwaartse boost betekenen voor ethereum.

Ethereum wil cryptowallets toegankelijker maken met nieuwe update

Ethereum wil cryptowallets toegankelijker maken met nieuwe update

ETH stijgt 26%

Eerder deze week maakte ether (ETH) in twee dagen tijd een snelle stijging door van maar liefst 26%. Hiermee bereikte het een koers van zo’n 3.800 dollar. Een piek die sinds half maart al niet meer gezien was.

Net als bitcoin (BTC) zakte de koers na de bereikte top weer een beetje terug. Maar door de mogelijk aanstaande goedkeuring van ethereum spot exchange-traded funds (ETF’s), lijkt een verdere stijging slechts een kwestie van tijd. Naast deze goedkeuring zijn er nog een aantal factoren die erop zouden kunnen wijzen dat ethereum verder in prijs kan stijgen.

Meer long-posities ether

Een mogelijke stijging lijkt aanstaande nu er steeds meer long-posities worden geopend op de futures market. In deze markt voorspellen handelaren welke kant de koers op zal gaan. Investeerders die long-posities openen, hebben de verwachting dat de koers zal gaan stijgen.

Volgens de crypto analyse website CryptoQuant steeg de hoeveelheid ETH in long-posities op 20 mei in slechts enkele uren van 2,8 tot 3,2 miljoen. Deze beweging ontstond toen het gerucht dat de SEC mogelijk zijn goedkeuring verleend voor de ether ETF’s begon rond te gaan.


Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in mei gratis crypto

Voorkeur voor ethereum boven bitcoin

Uit data van CryptoQuant blijkt ook dat er in de futures market meer kopers dan verkopers zijn. In anticipatie op een prijsstijging van ether, willen handelaren zich mogelijk meer inkopen in de munt. Ook volgens analisten zullen er grote gevolgen zijn voor ether, wanneer ether ETF’s zullen worden gelanceerd.

Daarnaast deelt nieuwswebsite Cointelegraph dat uit de data van CryptoQuant blijkt dat handelaren op dit moment meer voorkeur lijken te hebben voor ethereum dan voor bitcoin. Zo’n 67% van de totale interesse in bitcoin lijkt nu naar ethereum te zijn verschoven.


🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Lange termijn investeerders kopen meer ethereum

Ook blijkt dat de vraag naar ethereum door lange termijn houders is toegenomen. De sterke stijging ontstond nadat de geruchten rondgingen in de crypto wereld. Deze toename wordt ook onderbouwd door de hype rondom ETH. Op dit moment bereikt deze het hoogste niveau sinds september 2023. Terwijl de hype rondom bitcoin en solana (SOL) vrij beperkt is gebleven.

Een extra onderbouwing is de Fear & Greed Index. Hiermee kan men aflezen wat het sentiment in de markt is. Op dit moment staat de index op 76, wat betekent dat heel veel handelaren graag meer willen kopen. Vorige week stond de index nog op 64.

Wanneer de SEC de aanvragen goedkeurt, zou er zomaar een mooie stijging in het verschiet kunnen liggen.


Post Views: 0

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 12.000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment