$3 miljard aan ethereum verdwijnt van cryptobeurzen door ETF’s

Louise de Graaf


Recent werden beursfondsen in de vorm van ethereum spot ETF’s op de Amerikaanse cryptomarkt goedgekeurd. Sindsdien zijn er miljarden aan ethereum (ETH) van crypto exchanges weggevloeid.

Laagste aantal ETH beschikbaar sinds jaren

Volgens analist Leon Waidmann bevindt het totale ethereum aanbod zich op het laagste punt in jaren. Via Glassnode data laat hij zien dat er momenteel maar 10,6% van het totale aantal ETH beschikbaar is voor handelen. Ook het bitcoin (BTC) aanbod op de cryptobeurzen is laag. Maar 11,6% van de totale bitcoinvoorraad is beschikbaar om verhandeld te worden.

Op 23 mei werden Spot Ether ETF’s officieel goedgekeurd in de Verenigde Staten door de Securities and Exchange Commission (SEC). Uit data van CryptoQuant blijkt dat er sinds deze goedkeuring zo’n $3.02 miljard, ofwel 797.000 aan ETH is verdwenen van de cryptobeurzen, in een tijdspanne van nog geen twee weken.

De lage reserves wijzen erop dat er minder ETH in omloop is doordat investeerders hun munten verplaatsen naar hun eigen beheer in plaats van de munten meteen weer door te verkopen.

Verwachte lancering Ether ETF’s

Recentelijk gaf Bloomberg ETF analist Eric Balchunas aan dat hij verwacht dat we binnenkort de lancering van Ether ETF’s kunnen verwachten. ‘’Eind juni lancering is een reële mogelijkheid’’, aldus Balchunas via X.

Dit kan ertoe leiden dat ethereum een vergelijkbaar pad bewandeld als bitcoin deed in januari toen de spot bitcoin ETF’s werden gelanceerd. Ook BTC steeg toen naar een nieuw record, en wellicht doet ethereum hetzelfde. Daarvoor moet het wel boven de $4.870 stijgen, het record gevestigd in november 2021. Op dit moment wordt ethereum verhandeld voor $3.815.

Crypto analist Michael Nadeau gaf laatst ook aan waarom de ethereum binnenkort een prijsstijging kan gaan zien.

“ETH heeft niet dezelfde structurele verkoopdruk die BTC heeft aangezien ETH-validators geen operationele kosten hebben die bitcoin-miners wel hebben.”

Hierbij maakt Nadeau ook de vergelijking met de waarde van BTC, die na de ETF lancering met wel 75% toenam van $40.000 naar $70.000 twee maanden later. Maar of ethereum eenzelfde pad gaat bewandelen, kan alleen de tijd zeggen.

Alle Nederlanders ontvangen tijdelijk gratis crypto naar keuze

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om bitcoin of misschien wel Bitcoin of Shiba Inu te kopen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers. Je krijgt namelijk gratis crypto.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 10 euro crypto van jouw keuze gratis. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak €10,- gratis


Post Views: 940

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment