23-jarige man uit Hengelo verdwijnt met miljoenen euro’s aan crypto

Louise de Graaf


Een 23-jarige man uit Hengelo runde zijn eigen cryptobank. Zo konden particuliere beleggers bij de man hun geld inleggen voor cryptomunten. De beleggers die in crypto’s stapten, zoals bijvoorbeeld bitcoin (BTC) of ethereum (ETH), moesten minimaal een bedrag van vijfduizend euro inleggen. Inmiddels is de 23-jarige man nergens te bekennen, terwijl het schadebedrag in de miljoenen euro’s oploopt.


🎁 Begin het nieuwe jaar goed: €10,- gratis crypto naar keuze

Meer dan 100 crypto-investeerders geld kwijt

De cryptohandelaar uit Hengelo stond bij velen bekend als een echt crypto-genie. Zo beloofde hij snelle rendementen die konden oplopen tot 50% per maand. De crypto-investeerders konden zelf kiezen of ze de winst wilden laten uitbetalen of het nog verder laten oplopen.

Door de beloften liep het snel onder de investeerders en heeft een groep van minstens honderd hun geld ingelegd bij de 23-jarige. Inmiddels heeft de cryptohandelaar via een mailtje naar alle beleggers laten weten dat al het geld verloren is gegaan. Hij gaf aan dat het volledig ingelegde bedrag van alle investeerders, inclusief zijn eigen geld weg was. Hierdoor kon hij ook niet meer de crypto-investeerders uitbetalen.

Schade loopt in de miljoenen euro’s

Het exacte aantal mensen dat geïnvesteerd heeft is nog niet duidelijk. Zo geeft advocaat Arjon Tieman, van Damsté advocaten, aan dat er nog meer gedupeerden zijn. Er moet rekening gehouden worden met mogelijk 300 cryptobeleggers die zijn opgelicht, maar dit kan nog snel verder oplopen, aldus Tieman.

Verder gaf Tieman aan dat de cryptobeleggers minimaal 5.000 euro moesten inleggen, maar hoorde hij ook dat bedragen snel oplopen. Sommigen hebben 80.000 euro gestort en als je dat bedrag vermenigvuldigt met het aantal gedupeerden, loopt het snel op in de miljoenen euro’s.


Start gratis met crypto 📈: Bitvavo geeft alle Nederlanders vandaag €10 gratis crypto naar keuze 🚀. Meld je vandaag aan 🚀

Cryptohandelaar nergens te bekennen

De 23-jarige man uit Hengelo is nergens te bekennen en daardoor is het lastig om hem op te pakken. Vorige week zou hij nog met de eerste selectie van voetbalclub HSC’21 op trainingskamp naar Turkije gaan. Maar ook dit ging niet door, hij meldde zich op het laatste moment af.

Mensen die gedupeerd zijn kunnen zich melden bij het kantoor Damsté advocaten. De stichting zet namens alle gedupeerden juridische stappen tegen deze malafide cryptohandelaar.

Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment