2 Binance managers gegijzeld, waaronder hoofd crypto criminaliteit

Louise de Graaf


Een zeer merkwaardige ontwikkeling in de crypto-wereld vindt momenteel plaats in Nigeria.

Het blijkt dat twee topfunctionarissen van Binance, de grootste cryptobeurs ter wereld, al twee weken worden vastgehouden tegen hun wil in het West-Afrikaanse land.


🚀 Nederlanders geven al onze lezers gratis crypto; pak jouw gratis $MATIC

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Binance topfunctionarissen worden vastgehouden in Nigeria

Het gaat om twee hooggeplaatste bestuurders van Binance: Tigran Gambaryan en Nadeem Anjarwalla. Anjarwalla is het hoofd van Binance in Kenia en Gambaryan leidt zelfs het criminele onderzoeksteam van Binance.

Beide heren werden twee weken geleden opgepakt in Nigeria tegen hun wil, meldt Wired op 12 maart op basis van lokale mediabronnen.

Gambaryan heeft een Amerikaanse nationaliteit en Anjarwalla zowel een Britse als een Keniaanse. Op 26 februari werden zij plotseling opgepakt en werden hun paspoorten afgenomen.

Gambaryan is voormalig FBI-agent en hoofd cybercriminaliteit bij Binance

Zeer merkwaardig is dat Gambaryan een voormalig agent is met een expertise in crypto criminaliteit. Hij was in dienst bij de Amerikaanse belastingdienst en was volgens Wired betrokken bij meerdere grote zaken die leidden tot de arrestaties van dieven, witwassers, drugsdealers en zelfs kindermisbruikers.

Naar verluidt werden de twee functionarissen uitgenodigd door de Nigeriaanse autoriteiten om recente beschuldigingen tegen Binance te bespreken.

Nigeria beschuldigt Binance ervan dat het profiteert van illegale transacties ten koste van het land. Nigeria eist zelfs een vergoeding van meer dan $10 miljard van Binance.


Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in maart €20,- gratis crypto

Binance in gesprek met Nigeriaanse autoriteiten

De cryptobeurs heeft inmiddels bevestigd dat het samenwerkt met de Nigeriaanse autoriteiten om de heren veilig naar huis te brengen.

“Terwijl het ongepast is voor ons om op dit moment op de inhoud van de claims in te gaan, kunnen we zeggen dat we samenwerken met de Nigeriaanse autoriteiten om Nadeem en Tigran veilig terug naar hun families te brengen. Zij zijn professionals van de hoogste integriteit en we zullen hen alle steun bieden die we kunnen. We vertrouwen erop dat er snel een oplossing komt voor deze kwestie.”

Binance heeft het de laatste tijd zwaar te verduren met overheden wereldwijd. Het moest onlangs  vorig jaar nog een historisch hoge boete betalen van $4,3 miljard nadat het een schikking had getroffen met het Amerikaanse ministerie van Justitie.

Onlangs verloor het ook een rechtszaak in hoger beroep in de VS die mogelijk gevolgen kan hebben over de status en classificatie van bepaalde cryptovaluta in de VS.

Nigeria ziet de laatste jaren een zeer hoge mate van crypto-adoptie, maar daar is de overheid niet altijd even blij mee geweest. Het vreest dat te veel geld op deze manier het land uitstroomt.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment