1,5 miljoen Europeanen handelen dagelijks in crypto, Duitsland aan kop

Louise de Graaf


Terwijl de wereldwijde aandacht vaak uitgaat naar Azië en Noord-Amerika wanneer het gaat om de adoptie van crypto, laat recent onderzoek zien dat West-Europa een niet te onderschatten speler is geworden in de crypto wereld. Uit een nieuw rapport van Bitget blijkt dat Europa dagelijks tussen de 1,2 miljoen en 1,5 miljoen actieve crypto-handelaren telt. Deze ontwikkeling plaatst West-Europa als de op één na grootste regio wereldwijd in termen van crypto-adoptie.


🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto

Duitsland en Frankrijk leiden

Onder de acht onderzochte West-Europese landen springen Duitsland en Frankrijk eruit qua activiteit in de crypto-markt, dat meldt Tradingview. Deze landen hebben niet alleen een significante groei in gebruikersaantallen gezien, maar domineren ook in bezoekersaantallen aan meer dan 150 gecentraliseerde crypto-exchanges. Ze telden respectievelijk 48,17 miljoen en 35,11 miljoen bezoeken in de afgelopen zes maanden, gevolgd door Nederland met 30 miljoen. Dat Nederland op de derde plek staat is redelijk bijzonder, gezien het feit dat Nederland uiteraard een veel kleinere bevolking heeft dan zowel Frankrijk als Duitsland.

Het aantal actieve gebruikers in Duitsland zag een forse toename van 69% vergeleken met het jaar ervoor.  In Frankrijk was deze groei 18%, terwijl Oostenrijk een opmerkelijke groei van 70% noteerde, wat het aantal dagelijkse investeerders bijna op 60.000 bracht.

Crypto-regulatie in Europa

Een belangrijk aspect van deze groei is de regulatie en de culturele acceptatie binnen deze regio. Het cryptobeleid in West-Europese landen is over het algemeen in lijn met de standpunten van de Europese Unie en de MiCA-reguleringen, wat zorgt voor een stabiele en transparante regelgevende omgeving. Cultureel gezien staat de regio open voor blockchain-technologie en cryptovaluta, mede dankzij een lange geschiedenis van het omarmen van innovatie, stelt het onderzoek van Bitget.

West-Europese gebruikers tonen een duidelijke voorkeur voor gedecentraliseerde projecten en populaire netwerken zoals Solana. Spot trading is populair, maar in landen als Duitsland, Nederland en Zwitserland is er ook een significante interesse in futures trading. Gecentraliseerde exchanges zoals Bitvavo en Coinbase blijven dominant in de regio, maar de interesse in gedecentraliseerde exchanges (DEXs) zoals Uniswap en Pancakeswap neemt ook toe. Dit duidt op een diversificerende markt waarbij gebruikers steeds meer opties verkennen binnen de cryptowereld.


Post Views: 45Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment